خانه » وبلاگ » راهنمای خرید دوربین مداربسته
آخرین بروز رسانی: 12ام تیر, 1401

راهنمای خرید دوربین مداربسته

نیاز به راهنمای خرید دوربین مداربسته دارید؟ قبل از هرچیز شما باید مشخص کنید هدف‌تان از خرید دوربین مداربسته چیست و قصد دارید آن را در چه مکانی نصب کنید؟

به طور مثال، اگر هدف شما کنترل امنیت فضایی مثل حیاط منزل و یا فضای باز و بدون سقف محل کارتان است، مهمترین ویژگی هایی که باید به آن توجه کنید:

استاندارد فیزیکی (IP66 , IP67) ، توانایی ثبت تصاویر در نور کم و تاریکی شب (wide Dynamic Range)، کاهش نویز دیجیتال (Digital Noise Reductio)،وضوح و کیفیت تصاویر ضبط شده (Resulotion)، و زاویه دید گسترده (Angle view).

  • استاندار فیزیکی یا حفاظتی که در بعضی مواقع با نام “IP code” نیز عنوان می شود، درجه محافظت و مقاومت محفظه دوربین مدار بسته در برابر نفوذ اشیا خارجی، گرد و غبار و آب را بیان می‌کند.

استاندار فیزیکی در دوربین مدار بسته (intrusion protection)

IP-rating-chart

راهنمای خرید دوربین مداربسته

 

وضوح و کیفیت تصاویر در دوربین مدار بسته (Resulotion)

اینکه بدانید چه نوع دوربینی مداربسته ای با چه رزولوشن تصویری را برای هدف خود انتخاب کنید؛ اهمیت ویژه ای دارد. بر اساس “مکان نصب” (ورودی ساختمان یا محوطه داخلی، و یا کنترل فضای پیرامون ساختمان) و “نوع کاربرد” دوربین، رزولوشن مناسب را انتخاب کنید.

رزولوشن عبارت است از تعداد پیسکل های قابل تشخیص در تصویر. وقتی می گویند دوربینی ۵ مگا پیکسل است، یعنی تصویر ارائه شده در این دوربین از ۵ میلیون مربع کوچک به نام پیکسل تشکیل شده است.

تاثیر نوع رکوردر استفاده شده در کیفیت تصاویر خروجی:

کیفیت رکوردرها یا همان DVR و NVR تاثیر بسزایی در نمایش تصاویر دارند. به عنوان مثال، اگر انتخاب شما یک دوربین ۴ مگاپیکسلی بوده و هزینه قابل توجهی برای این دوربین پرداخت کرده اید، اما به دلیل عدم انتخاب درست دستگاه ضبط کننده، تصاویر به هیچ وجه کیفیت تصاویر ضبط شده با دوربین ۴ مگاپیکسلی را ندارند. در کل برای داشتن تصاویر مناسب با یک رزولیشن مطلوب، نه تنها دوربین بلکه دستگاه ضبط کننده و بعضاً کابل رابط نیز تاثیر بسزایی بر روی کیفیت تصاویر خروجی دارد.

لنز دوربین مدار بسته

لنز در دوربین مداربسته (CCTV Lens) به ترکیبی از چندین عدسی گفته می شود که برای تنظیم و ارسال نور محیط بر روی حسگر تصویر استفاده می شود. لنز دوربین، کل نور محیط را دریافت کرده و در یک بخش به نام حسگر که در انتهای لنز قرار دارد متمرکز می کند، به این صورت تصویر کل محیط در یک فضای کوچک تشکیل می شود.

فاصله کانونی لنز: فاصله کانونی لنز، در واقع بیان کننده میدان دید با زاویه دید دوربین مدار بسته است. هر چه فاصله کانونی بیشتر باشد، زاویه دید دوربین کمتر است و برعکس.

انواع لنز:

لنزهای نرمال: لنز نرمال لنزی است که فاصله کانونی آن به اندازه سنسور دوربین باشد و قابلیت بزرگنمایی تصویر را نداشته باشد. تصویری که لنز نرمال ایجاد می‌کند تقریباً همان چیزی است که چشم ما می‌بیند، بنابراین از این جنبه هم تصویر آن نرمال است.

لنزهای واید: لنز واید به لنزهایی گفته می‌شود که فاصله کانونی آن‌ها از سنسور کمتر باشد.  این لنزها زاویه دید بازی را در اختیار کاربر قرار می‌دهند و برای تصویر برداری از فضای باز در محیط داخلی و فضاهای بیرونی نظیر پارکینگ‌ها استفاده می‌شوند.

لنزهای زوم: لنزهای وریفیکال هنگام نصب به صورت دستی تنظیم می شوند و تغییر میزان زوم تصویر می بایست این کار به صورت دستی انجام شود که نیازمند هزینه و وقت و انرژی زیادی است. برای راحت تر شدن این مشکل که نیاز به ابزار و وسایل برای باز و بسته کردن دوربین مدار بسته است، لنزهای موتور دار یا همان Motorized قابلیتی را ارائه می کنند که شما هر وقت بخواهید می توانید این لنزها را به صورت الکترونیکی تنظیم نمایید.

قابلیت WDR در دوربین مدار بسته

    • Wide Dynamic Range چیست؟

فرض کنید بخشی از یک تصویر بسیار تاریک، اما بخشی دیگر آنقدر روشن است که جزئیات تصویر اصلا قابل تشخیص نیست. دردوربین هایی با قابلیت WDR، لنز دوربین این قابلیت را دارد که در صورت ورود از یک محیط پر نور به یک محیط تاریک، نور را برای یک تصویر واضح، متعادل کند.

همچنین در دوربین هایی که لنز آن ها رو به پنجره و یا یک محیط روشن تنظیم شده است، تصویر ضبط شده از فضای بیرون بسیار روشن و تصویر محیط داخل بسیار تاریک است، این مورد به دلیل عدم تطابق در سرعت دریافت تصاویر پر نور و کم نور و اختلاف بین نور داخل و خارج در شاتر دوربین مداربسته اتفاق می افتد. با استفاده از قابلیت WDR، نور تصاویر متعادل شده و یک تصویر واضح و شفاف با نور مناسب ثبت می شود.

WDR-1
WDR

حداقل نور لازم (حساسیت نوری)

این مشخصه از مشخصات فنی دوربین مداربسته، کمترین میزان نوری را که دوبین برای ثبت یک تصویر واضح دریافت می کند را مشخص خواهد کرد، کمیت تخصصی برای تعریف حداقل نور لازم، IRE است. برای مثال با درج IRE30 در مشخصات فنی دوربین مداربسته، سی درصد سیگنال ایجاد شده در سنسورهای دوربین توسط مدار دریافت خواهد شد. هر قدر این عدد کم تر باشد، تصویربرداری از فضاهایی با نور کم، سخت‌تر و بی‌کیفیت‌تر خواهد بود.

فرمت فشرده سازی در دوربین مدار بسته

    • فرمت ذخیره سازی MPEG-4

یکی از فرمت های قدیمی که در دستگاه های DVR مورد استفاده قرار می گرفت فرمت ذخیره سازی  MPEG-4 بوده است. این فرمت از اولین فرمت های ذخیره سازی در دستگاه های دی وی آر برای ضبط فیلم های دوربین های مداربسته است که حجم بسیار بالایی را در هارد برای هر دقیقه از فیلم اشغال می کرد.

  • فرمت ذخیره سازی H.264

یکی از برترین فرمت های ذخیره سازی در دستگاه های DVR ، فرمت ذخیره سازی H.264 در دستگاه های دی وی آر است. این فرمت تقریبا ۵۰ درصد کمتر از فرمت MPEG-4 فضا جهت رکورد تصاویر دوربین های مداربسته نیاز دارد.

  • چگونگی کاهش حجم تصاویر در فرمت H.265

در فرمت ذخیره سازی H.265 تقریبا با کاهش ۵۰ درصدی حجم ذخیره سازی رو به رو هستیم. این فرمت می تواند رقیب بسیار بزرگی برای فرمت ذخیره سازی H.264 باشد. در دوربین های مداربسته با این فرمت ذخیره سازی و DVR ها، پردازنده با بررسی تصاویر و حرکات و نقاط ثابت در یک فیلم می تواند نقاط متحرک را ثبت کنند و نقاط ثابت تصویر را تکرار کند به طوری که دیگر نیازی به ذخیره سازی آن نباشد.

در این نوشته سعی کردیم راهنمای خرید دوربین مداربسته را به‌طور جامع در اختیارتان قرار دهیم تا برای انتخاب و خرید دوربین مدار بسته بتوانید بهتر تصمیم بگیرید.

 

اینستاگرام رادیس را دنبال کنید.