خانه » وبلاگ » دوربین مداربسته ضد نور
آخرین بروز رسانی: 22ام خرداد, 1401

دوربین مداربسته ضد نور

دوربین مداربسته ضد نور در هنگام تصویربرداری و فیلمبرداری با گوشی موبایل یا دوربین، اختلاف سطح نور در محیط های مختلف تاثیر ویژه‌ ای در کیفیت تصویر یا ویدیوی نهایی دارد. در واقع اگر شدت نور زیاد باشد تصاویر افراد یا اشیا در دوربین به صورت تیره ثبت می شود. جالب است بدانید که توزیع نامناسب نور در عملکرد دوربین های مداربسته نیز تاثیرگذار است.

ضد نور بودن دوربین ارتباطی با نوع آن از قبیل دوربین مداربسته تحت شبکه یا دوربین مداربسته آنالوگ ندارد و فقط یک تکنولوژی است که در انواع دوربین به کار میرود.اگر دوربین مداربسته در نقاطی که رو به ‌روی پنجره یا درب ورودی قرار گرفته نصب شود، ممکن است شدت نور باعث ثبت ویدیوهایی ناکارآمد شود چرا که سوژه مورد نظر کاملاً تیره نمایش داده خواهد شد.

در این موارد می توان از دوربین مداربسته ضدنور استفاده نمود که به راحتی این مشکل را رفع کرده و اختلاف سطح نور را جبران میکند. در ادامه قصد داریم تا در رابطه با کاربرد ها، ویژگی ها و همچنین مدل های مختلف این نوع دوربین اطلاعات کاملی را خدمت شما عزیزان ارائه دهیم.

دوربین مداربسته ضد نور

دوربین مداربسته ضد نور چیست ؟

در مقدمه این مطلب توضیح مختصری در رابطه با کارایی دوربین های مداربسته ضد نور ارائه شد. اما مطمئناً برای بسیاری از شما عزیزان نحوه عملکرد این نوع دوربین جالب توجه خواهد بود. در دوربین های مداربسته ضد نور کاهش و افزایش سرعت Exposure یا شدت نور باعث ثبت تصاویر و ویدیوهایی کاملاً بالانس شده و متعادل خواهد شد.

در واقع در صورتی که از دوربین مداربسته معمولی استفاده شود شدت نور باعث می شود تا اشیا و افرادی که جلوی نور قرار گرفته اند کاملاً تیره به نظر برسند. اما در دوربین مداربسته ضد نور می ‌توان سرعت Exposure را کاهش و افزایش داده و به این ترتیب تصویر برداری نمود. پس از آن این تصاویر به صورت خودکار و توسط پردازشگر با یکدیگر ترکیب شده و تصویری با نور متعادل به شما نمایش داده می شود.

در صورتی که با عملکرد دوربین موبایل یا دوربین های عکاسی آشنا باشید مطمئناً با مطالعه این مطلب به یاد قابلیت HDR خواهید افتاد. دوربین عکاسی HDR دارای عملکردی شبیه به دوربین های مداربسته ضد نور می باشد و با استفاده از این قابلیت می توان تصاویری را در چند حالت نورگیری مختلف ثبت کرده، سپس با ترکیب آن ها با یکدیگر تصویری با نور مناسب را ثبت نمود که در آن اجزای زمینه (مانند ابرهای آسمان) و همچنین اجزای تشکیل دهنده اشیا و افراد به خوبی نمایش داده شود.

بنابراین می توان تکنولوژی HDR و تکنولوژی دوربین های مداربسته ضد نور را شبیه به یکدیگر دانست. البته ذکر این نکته ضروری است که در دوربین مداربسته ضدنور تکنولوژی های مختلفی مانند تکنولوژی WDR، تکنولوژی DWDR، تکنولوژی BLC و تکنولوژی HLC استفاده می شود. مطمئناً در کارایی این نوع دوربین ها تفاوت هایی وجود دارد اما عملکرد کلی شبیه به یکدیگر بوده و با بهینه سازی نور پیش زمینه و پس زمینه تصاویری با شدت نور مناسب ثبت می شود.

کاربرد دوربین مداربسته ضد نور

دوربین مداربسته ضدنور دارای کاربردی مشابه دوربین های مداربسته معمولی می باشد و برای حفظ، حراست و پیشگیری از جرم و جنایت و همچنین نقض قوانین به کار می رود. در واقع از این دوربین ها می توان در اماکن عمومی، خیابان ها، پاساژها، کارخانجات و… استفاده نمود. به این صورت کنترل و نظارت بر فعالیت کارکنان، فرایند های در حال انجام و همچنین اماکن عمومی بسیار راحت ‌تر خواهد شد و احتمال وقوع جرم کاهش می یابد.

اما دوربین های مدار بسته ضد نور دارای کیفیت به مراتب بالاتری نسبت به دوربین مداربسته معمولی هستند و در اماکنی که نیاز به ایمنی بیشتر و حفاظت و حراست بالاتر وجود دارد، بهتر است تا حتماً از دوربین مداربسته ضدنور استفاده شود. در واقع در محیطی که شدت نور بسیار زیاد است استفاده از دوربین های مداربسته معمولی عملاً ناکارآمد بوده، چرا که در ساعاتی که شدت نور بالا است نمی ‌توان چهره افراد را در این نوع دوربین ها را تشخیص داد.

بنابراین اگر قصد دارید تا در خیابان، رو به‌ روی درب پارکینگ، رو به روی پنجره یا درب ورودی، از دوربین مدار بسته استفاده کنید بهتر است تا حتماً مدل های ضد نور را تهیه نمایید. البته برای صرفه جویی در هزینه ها می توان در نقاطی مانند راه پله ها که دارای پنجره نیستند و شدت نور کنترل شده است از دوربین های معمولی استفاده کرد. نکته دیگری که در رابطه با این نوع دوربین ها می توان گفت قابلیت آن در هنگام شب و در محیط های تاریک می باشد.

در واقع اگر دوربین مداربسته معمولی در هنگام تاریکی هوا مورد استفاده قرار گیرد نور چراغ خودروها یا چراغ های خیابان باعث کاهش کیفیت تصویر می شود. چرا که میزان نور در تصویر شدت یافته و نقاط اطراف آن تیره می شود. اما با استفاده از دوربین های مداربسته ضد نور این مشکل رفع شده و می ‌توان شدت نور را کاهش داده و تصاویر با کیفیت تری را ثبت نمود.

مدل های دوربین‌های مدار بسته ضد نور

همانطور که گفته شد از تکنولوژی های مختلفی در دوربین مداربسته ضدنور استفاده می ‌شود که شامل تکنولوژی BLC، HLC، WDR و DWDR هستند. در ادامه این مطلب به تفصیل به شرح ویژگی های دوربین مداربسته ضد نور WDR می پردازیم. اما در این قسمت سعی داریم تا مکانیزم دوربین‌ های مدار بسته ضد نور BLC و HLC را به اختصار برای شما عزیزان شرح دهیم.

تکنولوژی BLC

تکنولوژی BLC به عنوان ساده ترین راهکار برای تعدیل شدت نور تصاویر شناخته می ‌شود و دوربین هایی که از این تکنولوژی بهره می برند دارای قیمت های مناسب و نسبتاً ارزان می باشند. در واقع تکنولوژی BLC که مخفف عبارت Back Light Compensation است، به معنای جبران ساز نور پس زمینه می باشد و به همین دلیل تمرکز آن روی سوژه های تاریک است.

در تصاویری که با استفاده از این نوع دوربین ها ثبت می شود سوژه مورد نظر کاملاً مشخص و دارای نور مناسبی می باشد. اما زمینه آن که می ‌تواند شامل پنجره یا درب ورودی باشد کاملاً روشن بوده و به صورت سفید نمایش داده می شود. بنابراین در مکان هایی که تنها سوژه ها برای شما اهمیت دارند و محیط بیرونی بی اهمیت است می توانید از این دوربین استفاده نمایید.

نحوه عملکرد تکنولوژی BLC به این صورت است که دیافراگم دوربین مداربسته ضدنور محیط کم نورتر را در نظر گرفته و تا اندازه ‌ای باز می‌ شود که محیط داخلی و سوژه اصلی روشن به نظر برسد و تصویر با کیفیت از آن ثبت شود اما به این صورت قسمت های پر نور کاملاً اشباع و بسیار روشن خواهد شد.

دوربین مداربسته ضد نور

تکنولوژی HLC

تکنولوژی HLC مخفف Highlight Compensation و به معنای جبران نور زمینه می باشد. در این تکنولوژی علاوه بر تعدیل نور پیش زمینه، نور پس زمینه نیز متعادل شده و اجزای تصویر به خوبی نمایش داده می شوند. در واقع نور چراغ قوه یا چراغ خودروها نقاط روشنی را در تصویر ایجاد می‌ کنند که باعث می شود که پلاک خودرو یا چهره اشخاص پوشانده شده و تصاویر بی کیفیتی ثبت شود.

اما زمانی که از تکنولوژی HLC در دوربین مداربسته ضدنور استفاده شود نور موجود در پس زمینه نیز توسط دوربین کاملاً پوشانده خواهد شد. بنابراین در پارکینگ، خیابان و یا نقاطی که احتمال دزدی در آنها ( به خصوص در شب) بالا باشد بهتر است تا از تکنولوژی HLC استفاده شود. به این ترتیب سارقین نمی ‌توانند با تابش نور به سمت دوربین مداربسته چهره خود را پنهان کنند و ایمنی مکان مورد نظر افزایش می یابد. همچنین این نوع دوربین ها برای ثبت جرایم رانندگی نیز کاربردی بوده و به راحتی شماره پلاک رانندگان را ثبت می کنند.

دوربین مدار بسته ضدنور WDR

مطمئناً برای بسیاری از شما عزیزان این سوال به وجود آمده که دوربین مدار بسته WDR چیست ؟ این نوع دوربین مداربسته ضدنور دارای کارایی بالاتری نسبت به مکانیزم BLC می باشد و نور نواحی تیره و روشن را به‌ خوبی تنظیم کرده تا تصویر با کیفیتی ثبت شود. در واقع بر خلاف مکانیزم BLC که تصویر پیش زمینه را کاملاً روشن و سفید میکند، در تکنولوژی WDR این مشکل ایجاد نشده و تصاویر ثبت شده از شدت نور مناسب در پس زمینه و پیش زمینه بهره می ‌برند.

بنابراین اگر قصد دارید تا دوربین مداربسته را در پارکینگ منزل و یا رو به ‌روی پنجره و درب ورودی نصب کنید بهتر است تا حتماً مدل WDR را خریداری نمایید. البته این نکته را نیز در نظر داشته باشید که فناوری WDR چندان مناسب برای محیط های سرباز نبوده و بهتر است از آن در محیط های سرپوشیده استفاده شود.

در رابطه با نحوه عملکرد تکنولوژیWDR  در دوربین مداربسته ضدنور می توان به دو CCD یا حسگر تصویر اشاره نمود که یکی برای تصویربرداری از نقاط پر نور و دیگری برای تصویربرداری از نقاط تاریک به کار می روند. سپس تصاویر ثبت شده با یکدیگر ترکیب شده و تصویر نهایی با شدت نور مناسب نمایش داده میشود.

البته تکنولوژی WDR خود شامل ۴ نوع دسته بندی است و در برخی از دوربین های مداربسته ضد نور از تکنولوژی D-WDR، L-WDR و یا S-WDR استفاده می شود.

تکنولوژی D-WDR نسخه دیجیتال فناوری WDR است و به دلیل عدم احتیاج به دو CCD قیمت ارزان تری نسبت به تکنولوژی WDR دارد. ولی متاسفانه تصاویر ثبت شده با این دوربین بی کیفیت بوده و بهتر است از آن استفاده نکنید.

دوربین های مداربسته ضد نور با تکنولوژی L-WDR و S-WDR از یک CCD بهره می برند که باعث کاهش قیمت شده اما سرعت تصویر برداری را کاهش می دهد. بنابراین می توان گفت که تکنولوژی WDR با وجود قیمت بالاتر از عملکرد بهتری نیز برخوردار است.

اینستاگرام رادیس را دنبال کنید.

مرتبط