خانه » وبلاگ » چشمک زدن دوربین مداربسته: نشانه‌ای از خطا یا امنیت؟
آخرین بروز رسانی: 20ام فروردین, 1403

چشمک زدن دوربین مداربسته: نشانه‌ای از خطا یا امنیت؟

دوربین‌های مداربسته امروزه به مهم‌ترین وسیله برای ایجاد امنیت در فضاهای کاری و مسکونی تبدیل شده‌اند. یکی از چالش‌هایی که ممکن است در هنگام استفاده از این دستگاه‌ها با آن مواجه شوید چشمک زدن دوربین مداربسته است. این امرمی‌تواند دلایل گوناگونی داشته باشد.

بطور مثال هشدار برای وقوع حادثه یا وجود مزاحم در آن اطراف، یا بروز مشکلی در دوربین مداربسته، می‌توانند از جمله دلایل چشمک زدن دوربین مداربسته باشند. در این صفحه از موج گستران رادیس قصد داریم بطور کامل به علت ایجاد این مشکل و نحوه رفع آن بپردازیم.

دلایل چشمک-زدن-دوربین-مداربسته چیست؟

 چشمک زدن دوربین مداربسته

چشمک زدن دوربین های مداربسته می‌تواند به دلایل مختلفی چون: خرابی دوربین، فعالیت شبکه، مشکلات برق و اتصال و دستکاری یا شرایط نور نامناسب، باشد. تمامی این موارد و دلایل دیگر این مشکل، بطور دقیق در ادامه مطلب گفته خواهد شد.

دلایل چشمک زدن دوربین مداربسته چیست؟

در این قسمت بطور دقیق به بررسی هر یک از دلایل چشمک زدن دوربین های امنیتی می‌پردازیم.

خرابی دوربین

خراب شدن دوربین یکی از دلایل چشمک زدن دوربین های مداربسته است. که در این وضعیت باید برای تعمیر یا تعویض کردن دوربین اقدام کنید.

نوسانات برق

نوسانات برق را می‌توان یکی از دلایل رایج این مشکل دوربین مداربسته دانست. در صورتی که ولتاژ ورودی به دوربین ناپایدار باشد این اتفاق خواهد افتاد. استفاده از یک محافظ برق این مشکل را برطرف خواهد کرد.

مشکل در منبع تغذیه

در مواردی که منبع تغذیه دوربین خراب شده باشد نیز شاهد چشمک زدن دوربین خواهیم بود. با تعویض منبع تغذیه می‌توانید این مشکل را برطرف نمایید.

اتصالات سست

زمانی که کابل برق یا کابل شبکه دوربین بصورت درست وصل نشده باشد، ممکن است شاهد چشمک زدن دوربین مداربسته باشیم. با بررسی اتصالات دوربین و محکم نمودن آنها در صورت نیاز، می‌توانید این مشکل را رفع کنید.

نور کم

بعضی از دوربین‌های مداربسته در شرایطی که نور محیط کم باشد شروع به چشمک زدن می‌کنند. در چنین وضعیتی شما می‌توانید از روشنایی مصنوعی استفاده نمایید.

مشکل حافظه

چشمک زدن دوربین می‌تواند به دلیل پر شدن حافظه دوربین نیز باشد. برای رفع این مشکل حافظه دوربین را کاملا خالی کنید یا اینکه آن را با یک حافظه بزرگ‌تر عوض کنید.

تنظیمات دوربین

بعضی از تنظیمات دوربین می‌تواند منجر به چشمک زدن دوربین مداربسته شود. در چنین موردی تنظیمات را بررسی نمایید و اگر نیاز بود آنها را تغییر دهید.

دستکاری دوربین

ممکن است کسی دوربین شما را دستکاری کرده باشد و همین امر علت چشمک زدن چراغ آن باشد. دوربین را بطور دقیق بررسی کنید و در صورت لزوم آن را ریست نمایید.

مشکلات مرتبط با شبکه

در صورتی که دوربین مداربسته شما از طریق شبکه به دستگاه ضبط کننده متصل باشد، این امکان وجود دارد که مشکلات مربوط به شبکه باعث چشمک زدن دوربین مداربسته باشد. برای برطرف نمودن این مشکل بهتر است اتصالات شبکه را بررسی نمایید.

مشکل فریمور

فریمور دوربین مداربسته درواقع یک سیستم عامل کوچک می‌باشد که روی حافظه داخلی دوربین ذخیره می‌شود. از جمله وظایف این سیستم عامل می‌توان به ذخیره اطلاعات، به روزرسانی، کنترل عملکرد دوربین و ارائه رابط کاربری اشاره نمود.

چرا دوربین مداربسته چشمک می زند؟

دلایل تخصصی‌تر چشمک زدن دوربین

چشمک زدن دوربین های مداربسته ممکن است دلایل تخصصی‌تری داشته باشد که در این قسمت به آنها اشاره خواهیم کرد.

مشکلات مربوط به سنسور

مشکلات مربوط به سنسور عبارتند از:

کثیف بودن سنسور

در حالتی که سنسور دوربین کثیف باشد امکان دارد تصویر پر از نویز باشد و در این وضعیت چراغ دوربین مداربسته چشمک بزند. بهتر است سنسور دوربین را به وسیله یک پارچه تمیز و لطیف پاک کنید.

مشکلات فنی سنسور

وقتی سنسور دوربین خراب باشد، شما با تصویری تار روبرو خواهید بود یا اینکه اصلا تصویری نخواهید داشت. که در این حالت نیز چشمک زدن دوربین مداربسته را خواهیم دید. برای رفع مشکل سنسور دوربین را تعویض نمایید.

مشکلات مربوط به نرم افزار

مشکلات مربوط به نرم افزار نیز از دیگر دلایل تخصصی چشمک زدن دوربین مداربسته هستند. مشکلاتی از جمله:

نرم افزار قدیمی

نرم افزار قدیمی دوربین مداربسته می‌تواند منجر به مشکلاتی از جمله چشمک زدن چراغ آن شود. که در این صورت باید نرم ‌افزار را آپدیت نمود.

مشکلات فنی نرم افزار

خراب شدن نرم افزار نیز می‌تواند چنین مشکلی ایجاد کند. که در این صورت باید نرم افزار را دوباره نصب نمایید.

نرم افزار ناسازگار

در صورت ناسازگاری نرم افزار دوربین با سیستم عامل، مشکل چشمک زدن دوربین را خواهید داشت. باید از نرم افزاری استفاده کنید که با سیستم عامل شما سازگار باشد.

مشکلات مربوط به لنز

مشکلات مروبط به لنز نیز می‌تواند علت چشمک زدن دوربین مداربسته باشد. مواردی مانند:

آسیب دیدگی لنز

اگر لنز دوربین مداربسته آسیب ببیند، تصویر آن تار خواهد شد و موجب چشمک زدن چراغ آن خواهد شد. با تعویض لنز این مشکل برطرف خواهد شد.

کثیف بودن لنز

وقتی لنز دوربین کثیف باشد این امکان وجود دارد که نور کافی به سنسور نرسد و چراغ دوربین شروع به چشمک زدن کند. باید لنز را به وسیله یک پارچه تمیز کنید.

مشکل فوکوس

هنگامی که لنز دوربین به درستی فوکوس نکند، تصویر تار شده و چراغ دوربین چشمک می‌زند. برای حل مشکل تنظیمات فوکوس دوربین را بررسی کرده و سپس در صورت لزوم آن‌ها را تغییر دهید.

مشکلات مربوط به محیط

دمای نامناسب در محیط، یعنی دمای خیلی بالا یا خیلی پایین می‌تواند باعث چشمک زدن دوربین شود. همچنین نور نامناسب نیز همان‌طور که قبلا گفته شد از دیگر عوامل محیطی موثر در چشمک زدن چراغ دوربین است.

مشکلات مربوط به پردازنده

از جمله مشکلات مربوط به پردازنده می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

مشکلات فنی پردازنده

در صورت خرابی پردازنده دوربین شما با تار بودن و یا نداشتن تصویر مواجه خواهید بود که در این مورد پردازنده باید تعویض شود.

گرم شدن بیش از اندازه پردازنده

وقتی پردازنده دوربین مداربسته بیش از اندازه گرم شود، امکان دارد دوربین به صورت موقت از کار بیفتد و سپس چراغ آن شروع به چشمک زدن کند. برای از بین بردن این مشکل از تهویه مناسب برای دوربین استفاده نمایید.

مشکل هک شدن دوربین

یکی از علت‌‌های چشمک زدن دوربین‌های امنیتی می‌تواند هک شدن دوربین مداربسته باشد. برای رفع چنین مشکلی باید رمز عبور دوربین خود را تغییر دهید و رمز عبوری قوی انتخاب نمایید.

مشکلات مرتبط با اتصالات

 مسائل مربوط به اتصالات عبارتند از:

 کانکتورها

در صورت خراب شدن کانکتورهای دوربین شما تصویر واضحی دریافت نخواهید کرد و چراغ آن نیز به حالت چشمک‌زن در می‌آید. در این وضعیت باید کانکتورهای دوربین را عوض کنید.

مشکلات مرتبط با کابل‌ها

در وضعیتی که کابل‌های دوربین خراب شده باشند نیز مانند مورد قبل تصاویر دقیقی دریافت نمی‌کنید. که در این صورت نیز کابل‌ها باید تعویض شوند.

چشمک-زدن-دوربین-مداربسته
رفع مشکل چشمک زدن دوربین مداربسته

برای رفع مشکل چشمک زدن دوربین می‌توانید راه‌های زیر را امتحان کنید.

فعال نمودن تنظیمات ضد سوسو زدن دوربین مداربسته

در دوربین مداربسته گزینه ضد سوسو زدن در منوی تنظیمات وجود دارد. برای فعال نمودن آن باید فرکانس را بطور صحیح تنظیم کنید. فرکانس صحیح 60 هرتز برای آمریکای شمالی و 50 هرتز برای اکثر نقاط دنیا می‌باشد. پس از اینکه فرکانس صحیح را تنظیم کردید دوربین، سوسو زدن را غیرفعال می‌کند.

تنظیم سرعت شاتر

یکی از علل چشمک زدن دوربین های امنیتی می‌تواند سازگار نبودن سرعت شاتر با فرکانس نور باشد. شما می‌توانید از صفحه Flicker Free Red سرعت شاتر مناسب و دقیق برای هر فرکانس و هر نرخ فریم را مشاهده کنید.

استفاده از یک منبع نوری بزرگ

در چراغ‌های غیر led رشته درخشان داخل لامپ، نور آن را تامین خواهد کرد. به همین دلیل هرچه لامپ بزرگتر باشد، رشته آن نیز بزرگتر است و در نهایت زمان کمتری برای خنک شدن میان چرخه‌های برق لازم است. به همین دلیل چشمک زدن کاهش خواهد یافت.

سخن پایانی چشمک زدن دوربین های مداربسته

در این مقاله به بررسی دقیق و کامل دلایل چشمک زدن دوربین مداربسته پرداخته شد. این دلایل از معمولی‌ترین و رایج‌ترین آنها تا موارد تخصصی‌تر به طور کامل گفته شد.

چشمک زدن دوربین‌های مداربسته ممکن است به دلایل مختلفی رخ دهد، از جمله خرابی دوربین، مشکلات منبع تغذیه، نوسانات برق، اختلال در حافظه، شرایط نوری نامناسب، اتصالات ناپایدار، تنظیمات نادرست دوربین، دستکاری غیرمجاز، مسائل شبکه‌ای، یا نقص‌های فریمور.

در ادامه اشاره شد که دلایل تخصصی‌تر مانند: مشکلات مربوط به سنسور، مشکلات مرتبط با نرم‌افزار، مشکلات مربوط به لنز، مشکل فوکوس، مشکلات مرتبط با محیط، مشکلات مربوط به پردازنده، مشکل هک شدن دوربین و مشکلات اتصالات نیز می‌توانند باعث چشمک زدن دوربین  شوند.

در نهایت برای رفع مشکل چشمک زدن دوربین‌های امنیتی سه روش مختلف گفته شد تا بتوانید این مشکل را حل کنید. اما در نهایت در صورت نیاز به مشاوره در این مورد وهمچنین خرید دوربین‌های مداربسته باکیفیت همراه با گارانتی، می‌توانید از مشاوران با تجربه ما در موج گستران رادیس کمک بگیرید.