خانه » وبلاگ » راهنمای کامل کابل کشی دوربین مداربسته
آخرین بروز رسانی: 14ام بهمن, 1402

راهنمای کامل کابل کشی دوربین مداربسته

کابل‌کشی دوربین مداربسته یکی از مهم‌ترین بخش‌های دوربین های امنیتی  از جمله دوربین تیاندی است که باید با دقت انجام شود.

هوشیار بودن در هنگام خطر و حادثه می‌تواند به میزان چشم‌گیری از رخ دادن بسیاری از حوادث پیشگیری کند. به عنوان مثال، نصب سیستم‌های امنیتی و نظارتی تا حدودی می‌تواند آمار جرم و جنایت را کاهش دهد.

با نصب دوربین مداربسته در گوشه و کنار شهر، به سادگی می‌توان سارقان را پیدا کرد و به پلیس تحویل داد. با این وجود، اگر اجزای دوربین مداربسته از کیفیت خوبی برخوردار نباشند، بی‌شک کیفیت تصویربرداری کاهش یافته و تشخیص چهره کار دشواری خواهد شد.

راهنمای کابل کشی دوربین مداربسته

 

انتخاب کابل از آیتم‌های بسیار تاثیرگذار در کیفیت تصاویر ایجاد شده است. بدین ترتیب، اگر استاندارد کابل‌کشی دوربین مداربسته از کیفیت خوبی برخوردار نباشد، تصاویر ایجاد شده رزولوشن پایین‌تر از حد استاندارد را به نمایش خواهند گذاشت.

برای آشنایی با نحوه انتخاب و نصب کابل مناسب برای دوربین‌های مداربسته، توصیه می‌شود تا انتهای مطلب ما را همراهی کنید.

لینک های مفید : 
نماینده هایک ویژن

 استاندارد کابل کشی دوربین مداربسته

1. کیفیت و نوع کابل

مرغوبیت و کیفیت هر محصول، تاثیر مستقیمی بر روی عملکرد محصول دارد. زمانی که کیفیت کابل دوربین مداربسته بالا باشد، به طبع کیفیت ارسال اطلاعات و تصاویر نیز بالا می‌رود. می‌توان گفت با خرید کابل با کیفیت، خیالتان از بودن کیفیت تصاویر ارسالی راحت خواهد شد.

2. توجه به حداکثر طول کابل مورد نیاز

تمام دوربین‌ها متناسب با امکانات و ویژگی‌هایی که دارند می‌توانند رزولوشن متفاوتی را از خود ارائه بدهند. این بدین معنی است که شما به پهنای باند متفاوتی برای سیستم‌های مداربسته خود نیاز دارید.

هرچه وضوح تصاویر بالاتر باشد پهنای باند بیشتری نیاز خواهید داشت. البته اکثر دوربین‌های IP پهنای باند کمتر از 100 مگابیت بر ثانیه نیاز دارند. برای خانه و دفتر کار، بهترین کابل Cat5e است. چرا که شما نیازی به انتقال بیش از 1000 مگابیت در ثانیه نخواهید داشت.

3. توجه به مسیر

یکی از مهم‌ترین مراحل کابل‌کشی دوربین مداربسته، توجه به مسیر کابل‌کشی است. بهتر است پیش از اجرا، پلان و طرح نقشه‌کشی از جمله ترتیب مسیر کابل‌کشی، دستگاه‌ها، دوربین‌های مداربسته و سایر تجهیزات مشخص شوند. قطعا هر چه میزان دقت این برآوردها دقیق‌تر باشد، کار نصب و اجرا راحت‌تر می‌شود.

4. محافظت از اتصالات

اگر به دنبال ارتباط پایدار و با کیفیت هستید، باید علاوه بر خرید کالاهای مرغوب، به خوبی از آنها مراقبت و نگهداری کنید. استفاده از تجهیزات محافظتی همچون لوله فلکسی، داکت، عایق‌بندی اتصالات و … همگی جزو عواملی هستند که بر روی ارتباط پایدار تاثیر می‌گذارند.

نفوذ رطوبت در اتصالات به مرور زمان منجر به از بین رفتن فیش یا سوکت شما خواهد شد. در نتیجه قابلیت ارسال و دریافت سیگنال دچار اختلال می‌شود. از این رو با استفاده از تجهیزات محافظتی می‌توان ضرر و زیان ناشی از این خسارات را تا حدودی کاهش داد.

برای آشنایی با نحوه انتخاب و نصب کابل مناسب برای دوربین‌های مداربسته، لازم است تا با استاندارد کابل‌کشی دوربین مداربسته تحت شبکه و آنالوگ HD آشنا شوید.

 نکات مهم کابل کشی دوربین مداربسته

 نکات مهم و اصولی کابل کشی

برای آشنایی بهتر با استاندارد کابل‌کشی دوربین مداربسته، لازم است به بررسی نکات مهم و اصولی کابل‌کشی بپردازیم. رعایت نکات و استانداردهای لازم باعث می‌شود تا نتیجه و خروجی سیستم آن چیزی باشد که انتظارش را داریم.

1. پیش از کابل‌کشی، قابلیت سوراخ‌کردن دیوارها و موانع را بررسی کنید تا با مشکل برخورد نکنید.

2. کابل‌ها را هنگام برش، کمی بیشتر از فاصله مورد نیاز برش دهید تا با مشکل کوتاه بودن کابل مواجه نشوید.

3. داکت، لوله فلکسی و سایر تجهیزات محافظتی باید به کار روند تا عمر مفید دستگاه افزایش یابد.

4. علامت‌گذاری بعد از هر بار استفاده از کابل، روی باکس و قرقره کمک می‌کند تا از مقدار باقی‌مانده کابل مطلع شوید.

5. حداکثر طول استاندارد (فاصله دوربین از دستگاه) را رعایت کنید.

6. کابل‌های هر دستگاه و دوربین را با برچسب‌گذاری مشخص کنید.

7. استفاده از تجهیزاتی همچون فنر سیم‌کشی، عبور کابل‌ها را از مسیرهای باریک داکت و لوله سریع‌تر می‌کند.

مراحل کابل‌کشی دوربین مداربسته آنالوگ

1. برش کابل

در قدم اول، باید کابل را به اندازه فاصله دستگاه‌هایی که باید با این نوع کابل وصل شوند، ببرید. سیستم‌های مداربسته آنالوگ بر بستر کابل کواکسیال فعال هستند. کابل‌های کواکسیال در مدل‌های مختلفی تولید می‌شوند که هر کدام از آنها دارای مقاومت متفاوتی هستند.

رایج‌ترین کابل کواکسیال که در دوربین‌های مداربسته استفاده می‌شود، کابل RG59 است. این کابل وظیفه ارسال تصاویر از دوربین به دستگاه را بر عهده دارد.

2. اتصال فیش به کابل

برای اتصال کابل به فیش BNC نیاز دارید. این فیش در سه مدل مختلف تولید می‌شود که تفاوت آنها در نحوه بستن فیش و اتصال آن به کابل است. فیش‌ها به صورت پرسی، پیچی و لحیمی طراحی شده‌اند. اغلب فیش‌های BNC پیچی، بر اثر کشیدن کابل سست می‌شوند و مقاومت فیزیکی خود را از دست می‌دهند.

3. اتصال آداپتور

برای روشن کردن دوربین و دستگاه: استفاده از آداپتور برای تامین برق دوربین مداربسته و دستگاه ضبط ضروری است. به این ترتیب، شما می‌توانید کابل‌کشی دوربین مداربسته را برای پورت برق انجام دهید و از یک منبع تغذیه مرکزی استفاده کنید. البته می‌توانید برای هر کدام از اجزای سیستم که به برق نیاز دارند، آداپتور مناسب را خریداری و وصل کنید.

4. اتصال کابل کواکسیال

به پورت BNC: دوربین‌های آنالوگ اچ‌دی غالباً دارای دو پورت برق و دیتا هستند. ابتدا آداپتور را به پورت برق دوربین مداربسته وصل کنید. دستگاه ضبط برای روشن شدن و ضبط نیاز به برق دارد که لازم است آن را به منبع تغذیه یا آداپتور متصل نمایید.

5. مانیتور یا صفحه نمایش

برای مشاهده تصاویر دوربین مداربسته باید به دستگاه ضبط خود، مانیتور یا صفحه نمایش وصل کنید. در پشت دستگاه خروجی تصویر VGA و یا HDMI وجود دارد. از طریق کابل VGA یا HDMI می‌توانید دستگاه را به مانیتور وصل کنید.

کابل کشی دوربین مداربسته IP

راهنمای کابل کشی دوربین مداربسته تحت شبکه

1. آماده‌سازی کابل برای ارسال تصویر

سیستم‌های مداربسته تحت شبکه بر بستر کابل شبکه راه‌اندازی می‌شوند. کابل شبکه نیز دارای انواع متنوعی است که در طبقه‌بندی‌های مختلفی قرار می‌گیرند. اصلی‌ترین تفاوت میان این کابل‌ها، در میزان محافظت در برابر نویز و کیفیت ارسال داده است.

رایج‌ترین کابل شبکه که در دوربین‌های مداربسته IP استفاده می‌شوند، Cat5 و Cat6 هستند. کابل‌ها را به اندازه فاصله‌های مشخص شده برش دهید.

2. استفاده از سوکت برای اتصال کابل شبکه

قبل از اینکه کابل را به دوربین و دستگاه متصل نمایید، آن را تست کنید و از ایجاد ارتباط کامل مطمئن شوید. کیفیت کابل و سوکت در کیفیت ارسال تصاویر نقش مهمی دارند.

3. اتصال دوربین به دستگاه ضبط با استفاده از کابل‌کشی

با استفاده از کابل شبکه سوکت‌زده شده، دوربین IP را  به دستگاه ضبط وصل کنید. البته فراموش نکنید که این اتصال برای تمامی مدل‌ها به صورت مستقیم وجود ندارد.

در بیشتر NVR‌ها باید ابتدا دوربین‌ها از طریق کابل شبکه به سوئیچ و سپس از سوئیچ به دستگاه ضبط ان‌وی‌آر متصل شوند.

XVR قابلیت اتصال دوربین‌های تحت شبکه را برای کاربران فراهم می‌کند. بنابراین با توجه به تعداد دوربین‌های شبکه‌ای که پشتیبانی می‌کنند می‌توانید به سوئیچ متصل کنید.

4. هر سه نوع تجهیز

دوربین تحت شبکه، دستگاه ضبط و سوئیچ برای روشن شدن به منبع تغذیه نیاز دارند. البته شما می‌توانید برای هر کدام از تجهیزات نام‌برده‌شده، آداپتور جداگانه خریداری و به آنها وصل کنید. همچنین استفاده از منبع تغذیه مرکزی نیز ممکن است.

5. اتصال مانیتور و صفحه نمایش به دستگاه ضبط

با اینکار می‌توانید تصاویر دوربین مداربسته را به درستی مشاهده کنید. این اتصال نیز همانند دو نوع سیستم بالا از طریق کابل VGA و یا HDMI امکان‌پذیر است.

 در پایان کابل کشی دوربین مداربسته

با استاندارد کابل‌کشی دوربین مداربسته تحت شبکه و آنالوگ HD آشنا شدید. کابل‌کشی دوربین مداربسته بر روی کیفیت تصویر تاثیر مستقیم دارد. همواره لازم است تا علاوه بر انتخاب کابل مناسب، استاندارد کابل‌کشی را رعایت کنید. سپس بعد از اتمام کار، صحت اتصال سیم‌ها را تست کنید.

با رعایت این نکات، می‌توانید از کیفیت بالای تصاویر دوربین مداربسته خود لذت ببرید. امیدواریم که با مطالعه این بخش از وبلاگ موج گستران رادیس،  اطلاعات کافی را در زمینه کابل‌کشی دوربین مداربسته به دست آورده باشید و بتوانید با استفاده از این اطلاعات، سیستم امنیتی خود را به بهترین شکل ممکن اجرا کنید.

بیشتر