خانه » وبلاگ » دوربین مداربسته HDCVI ( مشخصات ، نحوه کارکرد و مزایا )
آخرین بروز رسانی: 18ام تیر, 1402

دوربین مداربسته HDCVI ( مشخصات ، نحوه کارکرد و مزایا )

دوربین مداربسته hdcvi  میتواند تصاویر با کیفیت و مناسبی ارائه دهد .در بعضی اوقات پیش می آید که با نام هایی مثل HDCVI مواجه می‌شویم. به طوری که نمیدانیم این دوربین نام برده شده چه ویژگی هایی دارد؟ یا حتی در کدام دسته بندی از سیستم‌های امنیتی قرار می‌گیرد؟

 از طرفی به خاطر اهمیتی که دوربین‌های مداربسته برای کنترل کردن محیط پیرامون دارند؛ باید این اطلاعات را بدانیم. تا بتوانیم نظارت دقیق بر روی تردد افراد یا خودروها، کیفیت و میزان وضوح آنها داشته باشیم. پس لازم است هنگام خرید دوربین مداربسته hdcvi به رزولوشن، نوع تکنولوژی، لنز و توان LEDهای IR توجه نمایید.

نحوه کارکرد دوربین مداربسته hdcvi

مزایای دوربین مداربسته دام

همچنین فراموش نکنید که به ارائه تصویر در مسافت‌های طولانی و گارانتی محصول توجه داشته باشید. اگر شما با یک انتخاب درست، خرید آگاهانه داشته باشید می توانید بیشترین کارایی را از سیستم به دست آورید. یکی از تکنولوژی هایی که برای ضبط تصاویر با کیفیت طراحی شده است تکنولوژی HDCVI می‌باشد. تکنولوژی نام برده شده دارای یک رزولوشن بسیار خوب، هنگام ارائه دادن تصاویر است. ما در این صفحه برای آشنایی بهتر شما با این تکنولوژی به معرفی نحوه کارکرد دوربین مداربسته HDCVI پرداخته‌ایم. با این بخش از مجله رادیس همراه باشید.

 فهرست عناوین بررسی شده :

1. دوربین مداربسته hdcvi چیست؟
2. چرا تکنولوژی HDCVI به وجود آمد؟
3. نحوه کارکرد دوربین مداربسته hdcvi
4. انواع دوربین مداربسته hdcvi
5. مشخصات دوربین‌های مداربسته hdcvi
6. مزایای دوربین‌های مداربسته hdcvi

دوربین مداربسته hdcvi چیست؟

در واقع اصطلاح HDCVI در دوربین‌های مداربسته مخفف High Definition Composite Video Interface می‌باشد. که به عنوان یک دستاورد بسیار مهم در صنعت دوربین‌های مداربسته به حساب می‌آید. پیشرفت تکنولوژی در صنعت سیستم‌های امنیتی کمک شایانی به کاربران کرده است. تا کاربران بتوانند یک خروجی مناسب و با کیفیت، از تصاویر در دوربین‌های آنالوگ داشته باشند. تکنولوژی نام برده شده مشابه با سایر تکنولوژی‌ها، صرفا جهت بالا بردن کیفیت تصاویر خروجی است. تکنولوژی‌هایی مثل HDTVI، AHD، IP و HDSDI مشابه با تکنولوژی برندهای دوربین مداربسته hdcvi می‌باشند.

البته لازم است بدانید که این تکنولوژی بر مبنای بستر آنالوگ (کواکسیال) شکل گرفته است. تکنولوژی معرفی شده نخستین بار توسط یک شرکت تولید کننده سیستم امنیتی به نام داهوآ معرفی شد. این محصول معرفی شده برای پروژه‌هایی که به دلایل مختلف همچون نداشتن بودجه کافی توانایی خرید دوربین‌های مداربسته با کیفیت را نداشته‌اند ارائه شده است. وجود چنین تکنولوژی و در حین حال مقرون به صرفه بودن، باعث شد تا مورد تقاضای کاربران قرار بگیرد. در واقع این دوربین‌ها به عنوان یک ارتقای بزرگ در کیفیت تصاویر ضبط شده در دوربین‌های مداربسته آنالوگ محسوب می‌شود.

همانطور که پیش از معرفی دوربین مداربسته hdcvi گفته‌ایم دوربین‌های مداربسته قدیمی به صورت آنالوگ فعالیت می‌کردند. یعنی کیفیت که به کاربران ارائه میدادند بسیار ضعیف بود. البته این موضوع به خاطر ارائه تصاویر بر مبنای استانداردهای قدیمی تلویزیون بوده است. متخصصان برای اینکه بتوانند این مسئله را حل کنند دست به کار طراحی استانداردهای جدید و پیشرفته‌تری زدند. تا بدین ترتیب بتوانند از دوربین‌های مداربسته آنالوگ، خروجی تصاویر را با کیفیت مناسب دریافت کنند. همین موضوع سبب تولید دوربین مداربسته اچ دی سی وی ای شد. به بیانی دیگر HDCVI به معنای ارتقا یک سیستم سنتی می‌باشد.

 چرا تکنولوژی HDCVI به وجود آمد؟

همانطور که پیش از این گفتیم ابداع کننده اصلی دوربین مداربسته hdcvi داهوآ است. از آنجایی که دوربین‌های امنیتی آنالوگ تیوی لاینی، دارای محدودیت کیفیت تصویر بسیار بالایی بودند. به طوری که در بیشترین حالت 0.6 مگاپیکسل می‌باشند. به همین خاطر استفاده از آن‌ها برای کاربری های حساس امکان پذیر نبود. یعنی در چنین شرایطی کاربران از دوربین های تحت شبکه استفاده می‌کردند.

دوربین‌ مداربسته HDCVI در مکان‌هایی استفاده می‌شوند که زیرساخت‌های آنالوگ موجود در دسترس است و کاربران به جدیدترین فناوری‌ها از جمله وضوح 4M/4K، اینترنت اشیا روی کواکس، Power over Coax (PoC) و غیره نیاز دارند.

وجود چنین مشکلی سبب شد تا تولیدکنندگان اصلی دوربین های آنالوگ یعنی داهوا و هایکه ویژن به فکر بیوفتند. این تولیدکنندگان به دنبال راه و روشی بودند تا بتوانند با ارتقاء دوربین‌های آنالوگ، سبب افزایش کیفیت آنها شوند. همین موضوع سبب شد تا دوربین مداربسته اچ دی سی وی ای طراحی، تولید و به بازار عرضه شوند. بدین ترتیب خروجی کار تصاویر آنالوگ با جزئیات بالاتری همراه شد.

 نحوه کارکرد دوربین مداربسته hdcvi

دوربین‌های آنالوگ و اچ دی سی وی ای دارای زیر ساخت‌های یکسانی هستند. یعنی تفاوت چندانی بین سیستم مداربسته آنالوگ و سیستم HD-CVI از نظر زیرساخت و بستر وجود ندارد. یعنی آنچه که سبب تمایز بین دوربین‌های HD-CVI و آنالوگ می‌شود تولید تصاویر دیجیتال در برد تصویر است. در سیستم دوربین‌های HDCVI ابتدا تصاویر به صورت کاملا دیجیتال در برد دوربین ایجاد خواهند شد. سپس به وسیله یک تراشه کد گذاری اطلاعات با تکنولوژی HDCVI انجام خواهد شد. با گذر از این مراحل، آماده انتقال می‌شوند.

لازم است بدانید که این اطلاعات به صورت سیگنال‌های HDCVI از طریق کابل کواکسیال تا محل HCVR منتقل می‌شود. پس از اطلاعاتی که توسط سیستم دوربین مداربسته hdcvi کد گذاری شده است به ضبط کننده HD-CVI منتقل می‌شود. البته در دستگاه HDCVI یا XVR اطلاعات توسط یک Decoder دیجیتال تبدیل و برای ضبط و پخش آماده خواهند شد.

همچنین سیستم‌های کد گذاری جدید امکان انتقال دادن هم زمان سایر اطلاعات را از طریق کابل تصویر فراهم می‌سازند. از طرفی همانطور که بیان کردیم نحوه کد گذاری در این تکنولوژی کاملا منحصر به فرد است. یعنی سایر تکنولوژی‌ها قادر نیستند تا به تصاویر کد گذاری شده به صورت HDCVI دسترسی داشته باشند. بدین ترتیب DVRها در سایر تکنولوژی‌های آنالوگ، مثل HDTVI و AHD، امکان خواندن اطلاعات کد گذاری شده را نخواهند داشت.

 انواع دوربین مدار بسته hdcvi

دوربین‌های مداربسته HD-CVI در کیس‌های بولت، دام و گاها اسپید دام طراحی، تولید و به بازار عرضه می‌شوند. هر کدام از موارد گفته شده متناسب با ساختار و شکل بدنه‌ای که دارند دارای کاربردهای مختلفی هستند. دوربین‌های اچ دی سی وی ای با لنزهای ثابت و متغیر نیز تولید و عرضه می‌شوند. به طوری که اگر بخواهیم این دوربین‌ها را دسته بندی کنیم؛ شامل دسته‌های زیر خواهد شد.
1. POC
2. Lite
3. Pro
4. Active Deterrence
5. Panorama
6. Cooper
7. Micro-Size
البته هر کدام از دسته‌های نامبرده شده دارای مدل‌های مختلفی هستند. شما می‌توانید با مراجعه به سایت داهوا انواع دوربین مداربسته hdcvi را مشاهده کنید.

دوربین‌ مداربسته HDCVI داهوا به سری‌های Pro، Lite و Cooper تقسیم می‌شوند که دارای عملکرد بالا با ویژگی‌های پروژه‌محور است و قابلیت تنظیم در شرایط مختلف را دارد همچنین از لحاظ قیمتی تفاوت‌های دارند که کاربران می‌توانند دوربین مداربسته موردنیاز خودشان را انتخاب کنند.

 مشخصات دوربین‌های مدار بسته hdcvi

1. امکان ارائه دادن تصاویر به صورت تمام رنگی در طول شبانه روز ( تکنولوژی استارلایت ).
2. امکان دسترسی به رزولوشن‌های 1080p و 720p در بستر آنالوگ و کابل کواکسیال.
3. امکان ارتقا دادن سیستم‌های آنالوگ قدیمی به جدید بدون نیاز به تغییر در بستر سیم کشی.
4. عدم وجود هیچ گونه تغییر هنگام دریافت تصاویر ضبط شده.
5. نصب بسیار آسان و عیب یابی کاملا سریع
6. امکان انتقال دادن تصاویر با اندازه ۵۰۰ متر با استفاده از همان کابل کواکسیال

 مزایای دوربین‌های مدار بسته hdcvi

1. وضوح و کیفیت بالا در HD-CVI

وضوح و کیفیت بالا یکی از مزایای دوربین مداربسته hdcvi می‌باشد. سیستم معرفی شده قادر است تا تصاویر را با کیفیت 720p و 1080p ارائه دهد. از طرفی تنها تکنولوژی است که قادر است با کابل کواکسیال رزولوشن 4k را به مصرف کنندگان ارائه بدهد. البته DVRهای دوربین HDCVI می‌توانند بدون ایجاد تغییر در کیفیت تصاویر، آنها را با کیفیت مطلوب ذخیره نمایند.

2. انتقال 4 نوع سیگنال از طریق یک کابل

انتقال 4 نوع سیگنال از طریق یک کابل یکی از نقاط قوت در دوربین‌های HDCVI است. یعنی این دوربین‌ها به گونه‌ای طراحی شدن که بتوانند با استفاده از همان کابل قدیمی سیستم کار بکنند. اغلب افراد به خاطر کیفیت HD دوربین‌های ،IP تصمیم می‌گیرند تا سیستم مداربسته‌ها را از آنالوگ به IP تغییر دهند. اما هم اکنون می‌توان در دوربین مداربسته hdcvi بدون اینکه سیم کشی‌ها را تعویض نمایید. یا دردسرهای تنظیم شبکه را به جان بخرید از دوربین HDCVI استفاده کنید.

دوربین‌های نام برده شده با همان کابل‌های کواکسیال قدیمی کار خواهند کرد. پس تنها کاری که باید انجام بدهید این است که جای دوربین‌های قدیمی را با آنها تعویض کنید. با استفاده از تکنولوژی HDCVI میتوانید ۴ نوع سیگنال صدا، تصویر، برق و داده را همزمان بوسیله یک کابل کوواکسیال منتقل نمایید. این ویژگی به مصرف کننده کمک میکند تا بتواند هزینه‌های خود را کاهش بدهد. این کاهش هزینه صرفا به خاطر نصب دوربین جدید بر روی بستر قدیمی است.

البته این دوربین‌های مداربسته علاوه بر وضوح بالا دارای رابط صدا یا میکروفون داخلی نیز هستند. این ویژگی کمک می‌کند تا دوربین مداربسته hdcvi با استفاده از آن، از طریق سیگنال‌های کنترل در ارتباط است. علاوه بر تمام موارد گفته شده HDCVI از مدل POC نیز بهره میبرد. به همین خاطر این محصولات قادر هستند تا سیگنال‌های مختلف کابل را شناسایی کنند.

مشخصات دوربین مداربسته hdcvi

مشخصات دوربین مداربسته hdcvi

3. انتقال اطلاعات از راه دور

دوربین‌های یاد شده قادر هستند تا با استفاده از نوعی کابل، به نام کواکسیال تا فاصله‌های بسیار دور نیز اطلاعات را ارسال نماید. به عنوان مثال یک ویدیو 720 را میتوانید تا اندازه ۵۰۰ و 650 متر منتقل کرد. همچنین میتوانید ویدیوهای 1080 را تا اندازه 300 و 400 متر انتقال داد. همچنین نام رابط گرافیکی کامپوزیت وضوح بالا در اینجا بدین معنا است که دوربین مداربسته hdcvi از مدولاسیون دامنه تربیعی یا QAM بهره میبرد. دقیقا همان کاری که QAM می‌کند.

همچنین میتواند دو سیگنال مدولی هم‌دامنه را با هم ترکیب و تبدیل به یک سیگنال واحد بنماید. همین قضیه تک سیگنالی شدن پهنای باند را تا دو برابر افزایش داده است. همچنین از نورانی شدن بیش از حد تصاویر ضبط شده که روی کیفیت ویدیو تاثیر گذار است؛ جلوگیری خواهد کرد. انجام دادن این کار تقریبا با هر کابل کواکسیالی که قبلا نصب کرده‌اید امکان پذیر است.
البته شرایط خاصی وجود دارد که شما می‌توانید با استفاده از نوع خاصی از کابل کواکسیال تا فاصله‌های خیلی دور هم به انتقال داده بپردازید. به عنوان مثال اگر می‌خواهید یک ویدیو 720p را ضبط کنید می‌توانید به کمک Φ75-3 تا ۵۰۰ متر داده منتقل کنید. همچنین به کمک Φ75-5 قادر خواهید بود تا ۶۵۰ متر برد داشته باشید. به طور کلی می‌توان گفت که نوع کابل در دوربین مداربسته hdcvi در کیفیت تصویر بی‌تاثیر نخواهد بود.

4. هوش مصنوعی

با پیشرفت تکنولوژی انسان‌ها اغلب کارهای خود را به دوش ماشینها انداخته‌اند. تنها کاری که هنوز کاملا به آنها نسپرده‌ایم فکر کردن به اتفاقات روزمرگی است. که البته هوش مصنوعی در تلاش است تا بتواند با تقویت قدرت تصمیم گیری و نتیجه‌ گیری آن را نیز با ماشین‌ها انجام بدهد.

هوش مصنوعی در دوربین‌های مداربسته کمک خواهد کرد تا دوربین مشابه با چشم انسان شرایط را در همه حال و در هر شرایطی زیر نظر داشته باشد. در نتیجه فناوری HDCVI در دوربین‌ها سبب افزایش قابلیت هوشمند سازی به سیستم‌های نظارت تصویری خواهد شد. در واقع دوربین‌های مداربسته hdcvi دارای ویژگی‌هایی مثل :
• تشخیص چهره
• شمارش افراد
• ردیابی خودکار
• نقشه حرارتی
• قابلیت هوشمند مطابق با محیط و … هستند.

5. مقرون به صرفه بودن

مصرف کنندگان برای اینکه بتواند همان نظارتی که در نظر دارند را برقرار سازند باید فاکتورهایی را در نظر بگیرند. فاکتورهایی که مستلزم استفاده از زیر ساخت‌هایی هستند که می‌تواند بر هزینه برآورد شده بیفزاید. اما خبر خوب چیست؟ خبر خوب این است که کاربران دوربین‌های HDCVI چنین دردسرهایی نخواهند داشت. یعنی می‌توان به صورت کلی بیان کرد که این دوربین‌ها از دوربین های آنالوگ قدیمی به صرفه تر هستند.

متوجه شدیم که تکنولوژی نام برده شده از محصولات محبوب میان کاربران است. چرا که می‌تواند تصاویر را با کیفیت و به همراه جزئیات نمایش دهد. از طرفی علاوه بر موارد گفته شده، قابلیت‌هایی فراهم میسازد که امکان جایگزینی یک دوربین HD-CVI و دستگاه ذخیره ساز با چند محصول با کاربردهای متفاوت امکان پذیر خواهد شد. در نتیجه شما با تمامی مواردی که احتمال دارد هنگام خرید با آن مواجه شوید آشنا شده‌اید.

چرا که با توجه به تنوع زیادی که این سیستم‌های امنیتی دارند. انتخاب بهترین و مقرون به صرفه ترین برند دوربین مداربسته بسیار سخت خواهد بود. پیشنهاد می‌شود پیش از انتخاب و خرید چنین محصولاتی با متخصصین مجموعه رادیس در تماس باشید. ما در مجموعه رادیس در تلاش هستیم تا بتوانیم به بهترین نحو، سبب افزایش اطلاعات شما عزیزان شویم. امیدوار هستیم با مطالعه این نوشتار توانسته باشید با نحوه عملکرد دوربین‌های مداربسته HD-CVI آشنا شوید.

اینستاگرام رادیس را دنبال کنید.