خانه » وبلاگ » افزایش برد وای فای با کمترین هزینه
آخرین بروز رسانی: 29ام بهمن, 1402

افزایش برد وای فای با کمترین هزینه

افزایش برد وای فای چگونه است ؟ چگونه می توانیم از روش‌های افزایش برد وای فای مودم استفاده کنیم؟ سوالاتی که هنگام کند شدن سرعت اینترنت به ذهنمان خطور می کند !

سرعت متصل شدن به وای فای، متناسب با استانداردهایی که توسط دستگاه مودم از جمله مودم یوتل ، تی پی لینک ، دی لینک …  ارائه شده، متفاوت می‌باشد. اما به طور کلی رده قرارگیری آنها یکسان است که می‌توان سرعت اتصال Wi-Fi را مطلوب ارزیابی کرد.

مهمترین چیزی که برای مصرف‌کنندگان مشکل ساز شده است؛ میزان برد اتصال به شبکه وای فای می‌باشد. مودم های معمولی هنگامی که در فضای آزاد قرار می‌گیرند بردی بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ متر دارند.

روش های افزایش برد وای فای مودم

البته افزایش برد وای فای با مقدار بیان شده در فضاهای بسته کمتر خواهد شد. به عنوان مثال اگر مودم مصرفی برای یک آپارتمان یا خانه‌ای باشد که دارای چند اتاق است. مسلما مودم خریداری شده دچار کاهش برد سیگنال و آنتن دهی خواهد شد. یعنی در برخی از قسمت‌های خانه به اینترنت دسترسی نخواهید داشت.

اگر وای فای به طور مداوم قطع یا کند شود باعث اختلال در جلسات کاری خواهد شد. در برخی مواقع باز نشدن یک صفحه وب باعث به تعویق افتادن کارها و ایجاد یک وضعیت کلافه کننده می‌شود.

اما خوشبختانه می‌توان با استفاده از تقویت سیگنال wifi مودم، نسبت به افزایش برد وای فای اقدام نمود. با این نوشتار از مجله رادیس همراه باشید.

 برد وای فای به چه چیزهایی بستگی دارد؟

همانطور که میدانید وای فای مودم‌ها مهمترین نقش را برای ایجاد کردن شبکه‌های مختلف محلی و جهانی دارند. همانطور که اشاره شد اصلی ترین محدودیتی که هنگام استفاده کردن از مودم‌های بیسیم با آن مواجه می‌شوید

. کم بودن میزان برد این دستگاه‌ها و عدم متصل شدن به وای فای می‌باشد. در واقع پورت مودم وای فای به عوامل مختلفی بستگی دارد که در این قسمت معرفی کرده‌ایم.

1. فرکانس
2. قدرت انتقال داده
3. نوع آنتن
4. محیط اطراف
5. محل نصب

تغییر هر کدام از این ۵ عامل می‌تواند باعث کاهش یا افزایش برد وای فای مودم شما نسبت به مود‌م‌های دیگر شوند. بنابراین شما باید به این ۵ عامل دقت کافی داشته باشید.

البته لازم است بدانید که تقویت سیگنال وایفای مودم رومیزی همیشه مفید واقع نمی‌شود. چرا که تقویت سیگنال wifi مودم باعث می شود تا افراد بیشتری در منطقه آنتن دهی مودم قرار بگیرند. با قرار گرفتن افراد مختلف در منطقه حضور مودم، احتمال آسیب پذیری مودم برای هک یا نفوذ افزایش می‌یابد.

 انواع روش های افزایش برد وای فای مودم

به طور کلی برای افزایش برد مودم دو راه حل اساسی وجود دارد که شامل دسته بندی زیر می‌باشد.

1. رعایت کردن یک سری از نکات برای استفاده از مودم فعلی

2. خرید تجهیزات جدید برای ارتقا دادن پوشش دهی وای فای مودم

در ادامه این دو مسیر را به طور کامل برای شما توضیح می‌دهیم تا متناسب با شرایط بهترین تصمیم را بگیرید.

افزایش برد وای‌فای با کمترین هزینه

با چند راهکار ساده و رعایت چند نکته می‌توان بدون استفاده از تجهیزات جدید برد مودم وای فای را افزایش داد.

1. کنترل دستگاه‌های متصل به وای‌فای

در قدم اول دستگاه‌هایی را که به مودم شما متصل شده‌اند بررسی کنید. شاید در ابتدا این گونه فکر کنید که تنها خودتان در کنار خانواده یا همکاران در حال استفاده از مودم هستید. اما شاید روحتان هم خبر نداشته باشد که شخصی توانسته به مودم شما متصل بشود.

در نتیجه می‌توان گفت که امنیت مودم شما آنقدر ضعیف است که به راحتی توسط شخصی دیگر هک شده است. بنابراین می توانید وارد تنظیمات مودم شوید و چک کنید که چندین نفر به آن متصل شده‌اند. خط شما می توانید برای اطمینان حاصل کردن از امنیت وای فای، رمز آن را تغییر بدهید.

توجه داشته باشید که رمز انتخاب شده برای وای فای، باید ترکیبی از حروف بزرگ، کوچک، اعداد و نشانه‌ها باشد. همچنین برای کنترل دستگاه‌های متصل و در نتیجه افزایش برد وای فای دکمه wps را در تنظیمات مودم غیر فعال کنید. زیرا با استفاده از این دکمه هر شخصی می تواند به راحتی به مودم شما متصل شود.

اگر قصد دارید امنیت مودم خود را افزایش بدهید بهتر است. از مک آدرس برای دستگاهی که میخواهید به ولی فای مودم متصل شود استفاده کنید. در این صورت به جز دستگاه‌های تعیین شده، هیچ دستگاهی نمی‌تواند به اینترنت شما متصل شود.

مطالب مرتبط :
بهترین مودم یوتل

2. ابزار QOS یا کیفیت سرویس

نسل جدید مودم‌ها ابزاری به نام QOS دارند اما چه ابزاری است و چگونه کار می‌کند؟ این ابزار به شما اجازه میدهد تا با استفاده از آن، پهنای باند برنامه‌هایی که می‌خواهید تعیین کنید. یعنی ابتدا برنامه‌هایی که مهم هستند را برای مصرف حداکثر سرعت، در اولویت قرار بدهید.

به عنوان مثال زمانی که برادر کوچکتر شما در حال انجام بازی آنلاین است. اولویت سرعت را برای تماس های ویدیویی قرار می‌دهید. به طوری که با این برنامه ریزی هیچکدام از آنها قطع نشده و فقط سرعت بالا صرف تماس ویدیویی خواهد شد. پس با استفاده از ابزار QOS میتوان منجر به افزایش برد وای فای بشویم.

این ابزار در تنظیمات پیشرفته مودم (advanced settings) قرار دارد. البته توجه داشته باشید که این برنامه در مودم‌های قدیمی وجود ندارد.

3. بهترین مکان برای مودم وای فای

مودم‌ها باید در بخش مرکزی خانه و در ارتفاع کاملا مناسب نصب گردد. به عنوان مثال قسمت پذیرایی خانه یک مکان مناسب است. پس اگر می‌خواهید سیگنال‌ وای فای در بهترین حالت باشد آن را داخل کابینت یا مکان بسته قرار ندهید. همچنین باید آنتن‌های مودم را به شکل عمودی تنظیم کنید تا سرعت آن افزایش یابد.

4. افزایش برد وای فای با دوری از دستگاه‌های نویز دار

اگر مودم شما در کنار دستگاه‌های الکترونیکی قرار بگیرد سبب ایجاد نویز و ضعیف شدن سیگنال اینترنت می‌شود. پس بهتر است مودم وای فای را از وسایل الکترونیکی دور کنید. وسایل الکترونیکی شامل تلویزیون، تلفن بی‌سیم و این قبلی موارد است.

5. تغییر کانال وای فای

نسل جدید مودم‌های وای فای اغلب با چند کانال طراحی شده‌اند. به طوری که اکثر مودم‌ها بر روی حالت پیش فرض می‌باشند و در نتیجه کاربران از یک کانال مشترک استفاده می‌کنند. بدین ترتیب احتمال تداخل سیگنال در کانال‌های وای فای، سرعت اینترنت را بسیار کند می‌کند.

در چنین شرایطی بهتر است از بخش تنظیمات مودم چک کنید که وای فای‌های نزدیک از چه نوع کانالی استفاده می‌نمایند. پس شما باید کانال اتصال خود را روی یک کانال خلوت‌تر با تداخل کمتر، تنظیم کنید. البته با نصب برنامه Wi-Fi Analyser در گوشی می‌توانید کانال‌هایی که دارای سیگنال بهتری هستند را پیدا کنید.

6. افزایش برد وای فای با تغییر فرکانس مودم

برای تقویت سیگنال وایفای مودم دی لینک ابتدا فرکانس دستگاه را بررسی نمایید. با تغییر فرکانس باند به راحتی می‌توانید سرعت اینترنت خود را افزایش دهید. اغلب روترها دارای باند 2.4 گیگاهرتزی هستند. در مقابل برخی از آنها دو فرکانسی هستند که دارای پهنای باندی به اندازه حدود 5 گیگاهرتز می‌باشند

. پس تغییر دادن آن به 5 گیگاهرتز تداخل کمتری را ایجاد خواهد کرد. چرا که افراد کمتری از این فرکانس ۵ گیگاهرتزی استفاده می‌نمایند. برای تنظیمات فرکانس مودم باید ابتدا به تنظیمات مودم خود بروید و آن را تغییر دهید.

7. آپدیت کردن فریمور مودم

برای افزایش برد وای فای می‌توانید به سادگی نسبت به آپدیت کردن سیستم اقدام نمایید. با آپدیت کردن سیستم می‌توانید از امکانات و عملکردهای بیشتری بهره ببرید. اگر امکان آپدیت کردن در تنظیمات مودم وجود نداشت، به سایت سازنده مودم مراجعه نمایید و نسخه‌ آپدیت شده را از آنجا دریافت کنید.

8. تقویت سیگنال مودم با ورق آلومینیومی

یکی از راه‌های تقویت سیگنال وای فای مودم استفاده کردن از ورق آلومینیومی برای بازتاباندن است. زمانی که مودم در کنار مانعی مثل دیوار قرار بگیرد، اندازه زیادی از سیگنال استفاده نخواهد شد.

در چنین شرایطی با قرار دادن یک ورقه آلومینیومی بین مودم و مانع، میتوان سیگنال‌هایی که به سمت دیوار هدایت می‌شوند را به سمت دیگر هدایت نمود. البته انجام این فرایند تاثیر زیادی ندارد و نباید انتظار زیادی از آن داشت.

راه های تقویت سیگنال وای فای مودم

 راه‌های افزایش برد وای فای با هزینه

اگر استفاده از راه‌های بالا برای افزایش برد کارساز نبود. باید به سراغ افزایش پوشش سیگنال با نصب کردن تجهیزات تقویت کننده بروید.

1. تعویض آنتن روتر یا مودم

اگر مودم که از آن استفاده می کنید قابلیت نصب آنتن خارجی دارد. برای ارتقا دادن سرعت آن میتوانید یک آنتن خارجی نصب کنید تا از هزینه خرید مودم جدید جلوگیری شود. چرا که نصب انتن جدید ارزان تر نیز خواهد بود.

همانطور که می‌دانید سیگنال‌ها از طریق آنتن وای فای به شکل حلقوی پخش می‌شوند. بنابراین هرچه تعداد آن‌ها بیشتر باشد فضای بیشتری نیز تحت پوشش مودم قرار می‌گیرد.

مثلا در منطقه‌ای که سرعت اینترنت کند است آنتن‌های اکسترنال کاربرد دارد. آنتن‌های اکسترنال با مدل‌های مختلف هستند که باعث افزایش برد وای فای می‌شوند. بنابرین بهتر است پیش از خرید مدل مودم را با مدل انتخابی آنتن تقویتی بررسی نمایید.

با انجام این بررسی یک انتخاب متناسب با نیازتان خواهید داشت. البته هنگام قرار دادن آنتن دقت کنید که در یک فضای باز و به دور از دیوارهای بلند باشد.

2. استفاده از آداپتورهای پاور لاین

یکی از راه‌های موثر برای تقویت سیگنال وایفای مودم دی لینک، آداپتورهای پاور لاین است. ابتدا یک آداپتور پاور لاین تهیه کنید و از طریق کابل لن(LAN) به مودم متصل نمایید. سپس آداپتور را به یک پریز برق نزدیک به مودم متصل کنید. سپس یک آداپتور دیگر را که دارای وایفای داخلی است به پریز برق در اتاق وصل کنید.

اگر سیگنال مورد نیاز اینترنت را دریافت کند، سیستم شما درست کار می‌کند. با انجام این کار دیگر با کندی اینترنت مواجه نخواهید شد.

3. افزایش برد وای فای با نصب رنج اکستندر

برای تقویت سیگنال وایفای مودم تی پی لینک می‌توانید رنج اکستندر خریداری نمایید. مدل Powerline WiFi Pro Amplifier رنج اکستندر یا تقویت کننده شیائومی به راحتی قابلیت اتصال به پریز برق را دارد.

بنابراین با گوشی به آن متصل شوید و تنظیم کنید که سیگنال‌هایی که از آن آنتن می‌گیرند تقویت شوند. لازم است بدانید که اکستندر در ابعاد کوچکی طراحی می‌شود و به کابل LAN نیاز نخواهد داشت. و فقط از طریق پریز برق قابلیت افزایش برد را دارد.

دستگاه‌ تقویت کننده معرفی شده هنگام دریافت سیگنال از نصف ظرفیت خود استفاده می‌کند. در نتیجه باعث می‌شود سرعت سیگنال اصلی آن نصف شود. اغلب هنگام وب‌گردی روزمره متوجه میزان افت سرعت نخواهید شد. اما هنگام انتقال دادن فایل‌ها متوجه افت کیفیت می‌شوید.

به همین خاطر برای افزایش برد وای فای و انجام دادن کارهای سنگین، پاور لاین گزینه مناسبی خواهد بود.

4. استفاده از وای فای مش (Wi-Fi Mesh Networking)

تکنولوژی وای فای مش یکی از راه‌های تقویت سیگنال وای فای مودم است. که به عنوان جدیدترین تکنولوژی برای تقویت سیگنال وایفای مودم رومیزی به حساب می‌آید. همچنین این تکنولوژی دارای پوشش دهی بالایی می‌باشد.

فناوری نام برده شده توسط شرکت ایسوس در سال‌های اخیر تولید شده است. که به عنوان آخرین روش و جدیدترین روش برای افزایش دادن برد وای فای مودم شناسایی می‌شود.

این تکنولوژی به نحوی عمل می‌کند که شما از چند دیوایس متنوع در بخش‌های مختلف محل کار یا منزل خود قرار دهید. این دیواس‌ها به شکل کاملا هماهنگ با یکدیگر کار می‌کنند. در نتیجه سیگنالهای خود را به مکانی که هیچ آنتن ای وجود ندارد میرساند

. این روش یکی از راهکارهای افزایش برد وای فای مودم به شمار می‌رود. مزیتی که این تکنولوژی نسبت به رنج اسکتندر دارد. عدم جابجایی آن میان شبکه‌های مختلف هنگام نبودن سیگنال برای اینترنت است.

در نتیجه وای فای مش بهترین سیگنال ها را به صورت خودکار از اطراف خود دریافت می‌کند. سپس به شبکه اعلام شده متصل می‌شود. شرکت ایسوس هنگام تولید وای فای مش از تکنولوژی به نام هوش مصنوعی بهره برده است. در واقع وای فای مش به شکل خودکار در میان شبکه‌های مختلف سوییچ می‌کند و یک سیگنال را برای اتصال انتخاب می‌نماید.

بهترین روش افزایش برد وایفای

تمام روش هایی که برای افزایش برد وای فای میتوان استفاده کرد را بیان کردیم. شما می‌توانید با رعایت کردن برخی از نکات، مودم فعلی خود را استفاده نمایید. که روش‌هایی گفته شده در آن بخش جزو راه‌های افزایش برد وای فای با کمترین هزینه است.

در غیر این صورت با خرید مودم جدید و به‌روز و ارتقا تجهیزات جدید امکان تقویت سیگنال وایفای مودم  وجود دارد.

لینکدین رادیس را دنبال کنید.