خانه » وبلاگ » دوربین‌ کنترل سرعت چگونه عمل می‌کند؟
آخرین بروز رسانی: 9ام بهمن, 1402

دوربین‌ کنترل سرعت چگونه عمل می‌کند؟

دوربین کنترل سرعت  در مدل ها و برندهای مختلف از جمله دوربین داهوا ، برای مقابله با انواع تخلفات راهنمایی و رانندگی طراحی شده‌است. این تخلفات شامل سرعت لحظه‌ای بیش از حد مجاز، سرعت میانگین غیرقانونی، عبور از چراغ قرمز، پارک در محل … می‌شوند.

برای ثبت و رصد هر کدام از این تخلفات، نیاز است که سامانه‌های استانداردی متناسب با آن‌ها روی دوربین‌های کنترل سرعت نصب شوند.

عملکرد دوربین‌ کنترل سرعت

به عنوان مثال، سامانه‌ای که تنها سرعت لحظه‌ای را ثبت می‌کند، باید بتواند با خطای حداکثر ۲٪ در تمام شرایط جوی و تا سرعت ۲۵۰ کیلومتر در ساعت را ثبت، عکس برداری و یا فیلم برداری کند.این در حالی است که برای ثبت سرعت میانگین، این مسئله کاملا متفاوت است.

 در این مقاله قصد داریم به بررسی دوربین‌های کنترل سرعت بپردازیم.

لینک های مفید : دوربین مداربسته پلاک خوان 

عملکرد دوربین‌های کنترل سرعت بین‌جاده‌ای

دوربین مداربسته کنترل سرعت به طور کلی از یک فرستنده و یک گیرنده رادیویی تشکیل شده‌است. در دوربین کنترل سرعت، بخش فرستنده جریان الکتریکی را به نوسان در می‌آورد و سبب افزایش و کاهش ولتاژ جریان در یک فرکانس مشخص می‌شود.

با به نوسان در آمدن جریان الکتریکی، انرژی به شکل موج‌های الکترومغناطیسی در هوا حرکت می‌کند.

اغلب فرستنده‌ها برای افزایش شدت انرژی الکترومغناطیسی از یک تقویت‌کننده و یک آنتن برای انتشار امواج در هوا استفاده می‌کنند. آنچه در گیرنده رادیویی رخ می‌دهد، دقیقا برعکس فرایندی است که در فرستنده ایجاد می‌شود.

به عبارتی ، امواج الکترومغناطیسی توسط یک آنتن جمع‌آوری و سپس به جریان الکتریکی تبدیل می‌شوند.

دوربین‌های کنترل سرعت با استفاده از تکنولوژی خواندن پلاک خودکار یا همان ANRP، شماره پلاک خودروهایی که سرعت غیرمجاز دارند را ثبت می‌کنند. این در حالی است که بسیاری از رانندگان با شناسایی محل استقرار دوربین کنترل سرعت ثابت، سرعت خود را کاهش می‌دهند.

با این حال، رانندگان نمی‌توانند فاصله‌ای را که سریع‌تر از حد مجاز بین مسیر دو دوربین ثبت سرعت طی شده است را جبران کنند. استفاده از دوربین‌های کنترل سرعت منجر به رانندگی راحت‌تر و ایمن‌تر خواهد شد.

در نهایت رانندگان برای رعایت کردن شرایط استاندارد، سرعت خود را در طی مسیر با در نظر گرفتن دوربین‌های کنترل سرعت کنترل می‌کنند.

برد دوربین‌های کنترل سرعت چقدر است؟

بسیاری از رانندگان سعی می‌کنند به محض رسیدن به دوربین‌های ثبت سرعت، ترمز بگیرند و سرعت خود را کاهش دهند. اما دوربین کنترل سرعت از فاصله 75 متری تا فاصله 25 کیلومتری را تحت نظر می‌گیرد.

انواع دوربین‌های مداربسته کنترل سرعت

1. سامانه رهگیری لیزری

در سامانه رهگیری راداری به خاطر وجود انواع مختلف امواج رادیویی در سطح زمین، امکان اختلال وجود دارد. به همین دلیل، سامانه‌های رهگیری لیزری جایگزین مناسبی برای سامانه‌های رهگیری راداری به حساب می‌آیند. اساس کار این سامانه بر اساس انعکاس امواج پایدار است.

در این سامانه به جای امواج رادیویی از امواج مادون قرمز استفاده می‌شود. سامانه رهگیری راداری می‌تواند اطلاعات هر جسم متحرکی را که در مسیرش قرار می‌گیرد، ضبط کند. سپس اگر آن جسم دارای سرعت غیرمجاز باشد، دستور عکس‌گرفتن را به دوربین صادر می‌کند.

انواع دوربین‌های کنترل سرعت

2. سامانه رهگیری ویدئویی

سامانه رهگیری ویدئویی Speed Camera، در نوع خود بسیار کارآمد و جالب است. این سامانه از دو یا چند دوربین ویدئویی متصل به هم تشکیل شده است.

دوربین‌های نصب شده توسط این سامانه در فواصل معین نصب می‌شوند. سیستم ویدئویی به این صورت عمل می‌کند که دوربین اول با خواندن پلاک تمام خودروهای عبوری، زمان عبور آنها از جلوی دوربین را به صورت موقت در حافظه خود ذخیره‌سازی می‌کند.

سپس با رسیدن خودرو به دوربین دوم و با توجه به زمان رسیدن خودرو و فاصله بین دو دوربین، سرعت خودرو را محاسبه می‌کند. به عبارتی سرعت با فرمول مسافت بر زمان برابر است. اگر سرعت ثبت شده غیرمجاز باشد، دوربین دوم دستور عکس‌گرفتن را صادر می‌کند.

فاصله بین دو دوربین می‌تواند با توجه به شرایط از 200 متر تا چند کیلومتر متغیر باشد. با وجود چنین شرایطی، ترفند کاهش سرعت قبل از رسیدن به دوربین و افزایش دوباره آن بعد از رد شدن بی‌اثر است. زیرا این سامانه قادر به تعیین سرعت متوسط خودرو در طول مسیر است.

3. سرعت‌سنج‌های استقراری ثابت

Speed Camera به خاطر حسگر راداری گسترده‌ای که دارد، در کشور‌های صنعتی برای سنجش سرعت خودرو‌ها استفاده می‌شود. عملکرد دوربین‌های کنترل سرعت بین‌جاده‌ای استقراری بر اساس پدیده دوپلر انجام می‌گیرد.

هنگامی که یک خودرو در محدوده امواج رادار سرعت‌سنج قرار می‌گیرد و به دوربین نزدیک می‌شود، فرکانس امواج برگشتی تشدید می‌شود.

زمانی که خودرو از آن دور می‌شود، فرکانس امواج برگشتی کم می‌شود. دوربین‌های راداری با استفاده از پدیده دوپلر با دقت بسیار بالا سرعت خودرو‌ها را مشخص می‌کنند. سرعت‌سنج‌های استقراری با سه تکنولوژی راداری، لوپ و لیزری استفاده می‌شوند.

4. سرعت‌سنج‌های خودرویی پلیس

سرعت‌سنج‌های خودرویی که در خودرو‌های پلیس استفاده می‌شوند، برای تشخیص سرعت خودرو‌های جلویی کاربرد دارند. دوربین‌های خودرویی اغلب از نوع راداری هستند. همچنین سرعت‌سنج‌های راداری برای مسیر‌هایی از جاده که خلوت هستند، استفاده می‌شوند.

5. دوربین‌های دستی کنترل سرعت پلیس

دوربین‌های کنترل سرعت دستی در دو مدل لیزری و راداری طراحی و وارد حوزه امنیتی شده‌اند. استفاده از سرعت‌سنج‌های دستی لیزری، به تمرکز و دقت بالایی نیاز دارد. در مقابل، استفاده از سرعت‌سنج‌های لیزری در کنار بزرگراه‌ها برای اپراتور‌ها کاملا خطرآفرین است. به همین خاطر لازم است با این مسئله محتاطانه برخورد کنید.

از طرفی، عملکرد دوربین‌های کنترل سرعت بین‌جاده‌ای دستی در شب، کامل و با کیفیت نیست. دوربین‌ کنترل سرعت دستی راداری معمولا برای کنترل سرعت خودرو‌ها در مسیرهای کم تردد همچون بزرگراه‌ها و بیابان‌ها استفاده می‌شوند.

6. دوربین‌ مداربسته کنترل سرعت در شب

Speed Control cctv در شب و روز و در هر شرایطی با خطای حداکثر 2 درصد و تا سرعت 250 کیلومتر در ساعت را ثبت می‌کنند. دوربین‌های امنیتی کنترل سرعت علاوه بر اینکه وظیفه پلیس کنترل نامحسوس را انجام می‌دهند، وضعیت ترافیکی شهر را نیز به صورت زنده به مراکز کنترل ترافیک انتقال می‌دهند.

اساساً دوربین‌های کنترل سرعت در شب خاموش نمی‌شوند. به عبارتی دوربین‌های کنترل سرعت این قابلیت را دارند که در شب نیز پلاک خودرو و سرعت خودرو را تشخیص داده و سپس جریمه مربوطه را ثبت می‌کنند.

اثر بخشی دوربین‌ کنترل سرعت

اثربخشی دوربین‌ کنترل سرعت

دوربین‌های کنترل سرعت اطلاعات مهمی را ثبت می‌کنند، از جمله:

1. تاریخ ثبت تخلف

2. زمان ثبت تخلف

3. جزئیات مکانی که دوربین تخلف را ثبت کرده است

4. مسیر حرکتی خودرو در زمان تخلف

5. سرعت خودروی متخلف

6. محدودیت سرعت در جاده‌ای که تخلف ثبت شده است

7. لاینی که خودرو در حال حرکت بوده است

 در پایان دوربین کنترل سرعت

در این مطلب از موج گستران رادیس تلاش کردیم تا اطلاعات جامع درباره دوربین های کنترل سرعت را در اختیار شما همراهان عزیز قرار دهیم. نحوه عملکرد دوربین کنترل سرعت به نوع دوربین مداربسته بستگی دارد.

شرکت‌های توسعه‌دهنده این دوربین‌ها این امکان را برای مصرف‌کننده‌ها قرار داده‌اند تا استفاده از این دوربین‌ها آنچنان دشوار نباشد. تنها زمانی این دوربین‌ها شروع به فعالیت می‌کنند و پلاک راننده ثبت می‌شود که راننده مرز سرعت را رد کند.

بیشتر