خانه » وبلاگ » اینترنت استارلینک انقلابی در دنیای اینترنت
آخرین بروز رسانی: 10ام اسفند, 1402

اینترنت استارلینک انقلابی در دنیای اینترنت

اینترنت استارلینک، انقلابی در دنیای اینترنت است. اسپیس‌ایکس با ارسال هزاران ماهواره استارلینک به مدارهای پایین زمین، قصد دارد تا دسترسی به اینترنت پرسرعت به واسطه  مودم اینترنت را در همه نقاط جهان فراهم کند.

 سه میلیارد نفر یا حدود چهل درصد جمعیت جهان به اینترنت دسترسی ندارند. از طرفی، همین 4.5 میلیارد نفر مشترک فعلی نیز قابلیت دسترسی به اینترنت پرسرعت، ارزان و با کیفیت را ندارند. همین موضوع باعث شده تا خبر از راه‌رسیدن اینترنت استارلینک بسیاری از کاربران را امیدوار کند.

اینترنت ماهواره‌ای یا اینترنت استارلینک پروژه‌ای عظیم است که در این مطلب قصد داریم با تاثیر استارلینک بر دسترسی جهانی به اینترنت بیشتر آشنا شویم. اگر برای شما نیز جالب است که در رابطه با مزایا و معایب اینترنت استارلینک بیشتر بدانید، تا انتهای مقاله با موج گستران رادیس همراه باشید.

اینترنت ماهواره ای استارلینک

اینترنت ماهواره‌ای استارلینک چیست؟

مالک میلیاردر این شرکت، ایلان ماسک، فردی است که ایده اینترنت استارلینک را مطرح و به طور رسمی در سال 2015 اعلام کرد. ایلان ماسک، مدیر عامل شرکت اسپیس‌ایکس، علاقه بسیار زیادی به فضا دارد. همین موضوع باعث شده است تا انقلابی عظیم در اینترنت ایجاد کند و همه جهان را پر از اینترنت پرسرعت کند.

برای به سرانجام رساندن این هدف، پوشش وسیعی از اینترنت را با پرتاب هزاران ماهواره کوچک به مدار نزدیک زمین ایجاد کرد. زمانی که پروژه اینترنت استارلینک به طور کامل اجرا شود، ما می‌توانیم در هر نقطه از سیاره زمین به اینترنت دسترسی داشته باشیم.

لینک های مفید : 
مودم vdsl

چگونه اینترنت استارلینک کار می‌کند؟

ماهواره‌های استارلینک کوچک هستند و تعداد 60 عدد از آن‌ها را می‌توان با موشک فالکون 9 شرکت اسپیس‌ایکس به فضا فرستاد. جرم هر کدام از این ماهواره‌ها 260 کیلوگرم (یا 537 پوند) است.

این ماهواره‌ها به صورت تخت طراحی شده‌اند و دارای یک پنل خورشیدی هستند. انرژی ماهواره‌های استارلینک از نور خورشید تامین می‌شود. به محض اینکه ماهواره‌ها به فضا فرستاده شوند و در مدار خود قرار بگیرند، پنل‌ها باز می‌شوند و با دریافت انرژی از خورشید، شروع به کار می‌کنند.

بخش اصلی بدنه ماهواره اینترنت استارلینک حاوی چهار آنتن قدرتمند است که می‌توانند اینترنت را مخابره کنند. از طرفی، لیزر‌هایی بر روی بدنه استارلینک نصب شده‌اند که هر ماهواره را به چهار ماهواره دیگر در مدار زمین متصل می‌کنند.

در نهایت، کنش‌گرهای یونی که از گاز کریپتون استفاده می‌کنند، به این ماهواره‌ها اجازه می‌دهند تا برای مدت طولانی در مدار زمین بمانند. این موضوع حتی برای ماهواره‌هایی که فاصله کمی با زمین دارند نیز صدق می‌کند.

تاثیر استارلینک بر دسترسی جهانی به اینترنت

استارلینک، پروژه‌ای ماهواره‌ای از ایلان ماسک است که در چند سال گذشته در حال توسعه بوده و اکنون در اختیار کاربران سراسر دنیا قرار گرفته است. هدف اصلی این پروژه، ارائه اینترنت ماهواره‌ای پرسرعت به تمامی کاربران جهان است.

برنامه استارلینک شامل هزاران ماهواره کوچک است که در مدار پایین زمین قرار گرفته‌اند. این ماهواره‌ها با دستگاه‌های زمینی به نام ظرف‌های ماهواره‌ای کار می‌کنند. شما می‌توانید از این دستگاه‌ها برای اتصال مستقیم به سایر دستگاه‌های خود استفاده کنید.

ایلان ماسک این پروژه را یک ایده بزرگ می‌داند که می‌تواند دیدگاه ما و دسترسی به جهان پیرامون ما را تغییر دهد. بیماری همه‌گیر جهانی نشان داده که چقدر به اینترنت متکی هستیم و چقدر برای اداره زندگی به آن نیاز داریم. این پروژه می‌تواند مانند یک کشتی موشکی به شهرت برسد، جهان را تسخیر کند و در عین حال، صنعت دیگری را که در حال مرگ است مختل کند.

مزایا و معایب اینترنت استارلینک

 مزایا و معایب اینترنت استارلینک

مزایای اینترنت استارلینک

یکی از دلایل برتری اینترنت ماهواره‌ای استارلینک نسبت به سایر سرویس‌های ارائه‌دهنده اینترنت، سرعت بالا و تاخیر بسیار کم آن است. این ماهواره‌ها به خاطر قرار گرفتن در فاصله 550 کیلومتری از سطح زمین، می‌توانند اینترنتی با سرعت دانلود حدودا 350 مگابایت بر ثانیه و سرعت آپلود 38 مگابایت بر ثانیه و تاخیر 20 تا 40 میلی‌ثانیه ارائه دهند.

این ارقام تا پایان فاز اول پروژه استارلینک برقرار است و با شروع فاز دوم، مدارهای قرارگیری ماهواره‌ها به سطح زمین نزدیکتر می‌شوند و در فاصله 300 کیلومتری قرار خواهند گرفت. با این شرایط، سرعت و کیفیت اینترنت از این مقدار فراتر رفته و میزان تاخیر آن حتی تا 8 میلی‌ثانیه هم پایین می‌آید.

معایب اینترنت استارلینک

در پایان فاز اول این پروژه، تعداد ماهواره‌ها از چهار هزار عدد هم فراتر خواهد رفت. این درحالی است که در پایان پروژه تعداد ماهواره‌ها به بیش از 40 هزار عدد می‌رسد. افزایش تعداد ماهواره‌ها در جو زمین باعث ایجاد نگرانی‌هایی برای دوستداران محیط زیست و ستاره‌شناسی شده است.

 به عنوان مثال، تعداد بالای ماهواره‌های این پروژه ممکن است در کار رصد خانه‌ها مشکل ایجاد کند. ایجاد مشکل در رصد آسمان، باعث می‌شود تا تصاویر ناخوشایندی از آسمان برجا بگذارد. از طرفی، اگر ماهواره‌ها از کار بیفتند می‌توانند به زباله فضایی تبدیل شوند.

در پاسخ، شرکت اسپیس‌ایکس بیان داشته که می‌تواند اطلاعات مدارهای استارلینک را در اختیار پژوهشگران حوضه ستاره‌شناسی قرار بدهد. پژوهشگران می‌توانند با استفاده از این اطلاعات، مطالعات خود را با زمان عبور ماهواره‌ها هماهنگ کنند.

همچنین درباره تبدیل ماهواره‌ها به زباله فضایی می‌گوید، سرعت این دستگاه‌ها حدودا هفت برابر سرعت گلوله است. پس می‌توان نتیجه گرفت که در صورت خرابی و خروج از مدار، با نزدیک شدن به سطح زمین می‌سوزند و از بین می‌روند.

اینترنت استارلینک در ایران

استارلینک در ایران

اگرچه از نظر تئوریک، استفاده از اینترنت ماهواره‌ای در هر نقطه‌ی دنیا با داشتن یک آنتن ممکن است، اما شرکت اسپیس‌ایکس بارها اعلام کرده که فقط با موافقت دولت‌ها می‌تواند سرویس اینترنت استارلینک را در کشورهای مختلف ارائه دهد.

بنابراین، تا زمانی که دولت ایران مجوز ارائه این سرویس اینترنتی را به اسپیس‌ایکس ندهد، استفاده از اینترنت استارلینک ممکن نیست. علاوه بر این، به دلیل تحریم‌ها، ایران شانس کمی برای دریافت این سرویس اینترنتی دارد.

با این حال، در وب‌سایت استارلینک، نام مناطقی از ایران برای ارائه سرویس وجود دارد که می‌تواند امیدی برای راه‌اندازی اینترنت ماهواره‌ای در ایران ایجاد کند.

در پایان اینترنت استارلینک

برای استفاده کامل از فناوری استارلینک و بهره‌برداری بهینه از آن در جامعه، همکاری بین مهندسان، سیاستمداران، سازمان‌های نظارتی و بخش خصوصی بسیار مهم است. این همکاری می‌تواند منجر به ایجاد استانداردهایی برای حفظ امنیت، پایداری و عدالت در دسترسی به اینترنت شود.

ایلان ماسک، بنیان‌گذار شرکت‌هایی مانند تسلا و اسپیس‌ایکس است و در حال حاضر مدیرعامل اسپیس‌ایکس است. او همان فردی است که چشم‌انداز سکونت و زندگی در کره مریخ را نیز در سر دارد.

در پایان این مطلب،لازم به ذکر است که موج گستران رادیس مودم‌های با سرعت بالا و مناسب را عرضه می‌کند. این مودم‌ها شامل ADSL، VDSL ، LTE … هستند. برای خرید و سفارش، می‌توانید به وب‌سایت ما مراجعه کنید.

از این طریق، می‌توانید به راحتی و با چند کلیک، محصول مورد نظر خود را سفارش دهید. امیدواریم که با ارائه خدمات با کیفیت، بتوانیم رضایت شما را جلب کنیم و با مطالعه این مطلب نیز، اطلاعات کافی در مورد استارلینک به دست آورده باشید.

بیشتر