خانه » وبلاگ » کاربرد چراغ‌ های روی مودم چیست؟
آخرین بروز رسانی: 16ام دی, 1402

کاربرد چراغ‌ های روی مودم چیست؟

کاربرد چراغ‌ های روی مودم موضوع این صفحه از مجله رادیس است . این مطلب از موج گستران رادیس را از دست ندهید تا بدانید چراغ های مودم  از جمله مودم ADSL چه معنی می دهند و چه کاربردی دارند.

اینترنت پر سرعت در جایگاه ویژه ای قرار گرفته است . این جایگاه ویژه همواره در پروسه هایی همچون اداری، آموزشی و تفریحی پا برجا است . به همین خاطر ، کارایی مودم از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد .

 معنای رنگ چراغ های روی مودم ADSL

هنگامی که متوجه اختلال در روند کاری مودم شدید ، به سراغ بررسی عملکرد چراغ های مودم بروید . این چراغ ها می توانند اطلاعات بسیار مفیدی در اختیار شما قرار دهند . به عنوان کاربرِ اینترنت پر سرعت ، لازم است با کاربرد چراغ‌ های روی مودم آشنا باشید .

لینک های مفید :  مودم سیم کارت خور

 معنای رنگ چراغ های روی مودم ADSL

کاربرد چراغ های روی مودم ، عملکرد ، قابلیت و فعالیت قسمت های مختلف را نشان می دهند . کارکرد هر چراغ مودم به صورت رنگ های خاص می توانند نشان دهند که کدام قابلیت دستگاه یا سرویس اینترنت فعال است .

اگر در مودم خطا وجود داشته باشد یا اتصال قطع باشد ، چراغ های LED روی مودم متناسب با هر حالت ، رنگی خاص خواهند داشت . البته معنای رنگ چراغ های مودم متناسب با مدل مودم و سرویس دهنده اینترنت متفاوت است . به طور معمول رنگ های مختلف ، حالت های زیر را نشان می دهند :

1. رنگ سبز

– اتصال منبع تغذیه مودم
– اتصال اینترنت فعال
– ارتباط دو طرفه فعال بین دو دستگاه در شبکه
– خط تلفن فعال یا سیگنال اینترنت قوی

2. رنگ آبی

– Firmware در حال بروز رسانی است .
– مودم در حال اتصال به دستگاه دیگری برای برقراری ارتباط دو طرفه می باشد .
– شناسایی سرویس دهنده اینترنت
– فرآیند اتصال آغاز شده یا فرآیند اتصال کامل شده
– یک تماس تلفنی در حال انجام است.

لینک های مفید:مودم یوتل

3. رنگ نارنجی

چراغ نارنجی رنگ مودم adal علاوه بر اینکه برقراری یک اتصال اینترنتی خوب (اما نه عالی) را نشان می دهد ، نشان دهنده موارد زیر نیز باشد :

– مراحل اولیه اتصال ، پس از روشن کردن مودم
– حالتی که سرویس تلفن قطع است اما تماس های اضطراری امکان ‌پذیر است .
– آغاز برقراری فرایند ارتباط دو طرفه بین دو دستگاه در شبکه

4. رنگ قرمز

– گرم شدن بیش از حد مودم
– وجود خطای سرویس
– اتصال اینترنت ضعیف
– عدم اتصال به اینترنت
– تأیید اعتبار PPP
– مشکل در راه اندازی و قطع کامل سرویس تلفن

 راهنمای چراغهای روی مودم

5. رنگ سفید

چراغ LED سفید معمولا در مودم ها نشان دهنده اتصال برق و همچنین این چراغ نشان دهنده موارد زیر نیز می باشد :

– شروع فرآیند برقراری ارتباط دو طرفه بین دو دستگاه
– در حال شناسایی یک سرویس دهنده اینترنت
– فرایند بروز رسانی firmware

 عملکرد چراغ های مودم

همانند رنگ چراغ های مودم که هر کدام نشان دهنده عملکرد خاصی هستند ، چشمک زدن سریع چراغ های مودم یا حتی ثابت بودن آنها نیز نشان دهنده معانی مختلفی است .

1. چراغ های ثابت مودم

معمولا یک چراغ ثابت مودم که چشمک نمی زند ، نشان دهنده عملکرد بدون مشکل مودم است . با وجود چنین شرایطی کاربرد چراغ های روی مودم که رنگی هستند ( قرمز یا نارنجی ) اگر در حالت ثابت باشند ، نشان دهنده خرابی و وجود مشکل است .

2. چشمک زدن چراغ های مودم

blink یا سوسو زدن چراغ مودم ، متناسب با رنگ آن ، نشان دهنده اتصال مناسب و اتصال دو طرفه است . چشمک زدن چراغ ها ، به معنای شروع یک فرایند می باشد . اگر چشمک زدن سریع رخ بدهد ، نشان دهنده فرایند پایانی است .

3. خاموش بودن چراغ های مودم

اگر چراغ LED مودم کاملا خاموش باشد ، به معنی قطع بودن منبع تغذیه و غیرفعال شدن یک قابلیت مودم می باشد . البته خاموش بودن چراغ مودم ، همیشه علامت بدی نیست . پس اگر ارتباط تلفنی ثابت برقرار نباشد ، چراغ خاموش خواهد بود .

 راهنمای چراغهای روی مودم

راهنمای چراغهای روی مودم نشان می دهد که کارکرد هر چراغ مودم به چه صورت است . همانطور که پیش از این مطرح شد ، مودم ها یکی از کاربردی ترین ابزارها در دنیای امروز هستند . اگر نگاهی به اطراف خود کنیم ، شاهد مودم ها و روتر های مختلف خواهیم بود .

بنابراین اگر شما به تازگی از مودم استفاده می کنید ، لازم به ذکر است که ابتدا با کاربرد چراغ های روی مودم آشنا شوید . تا بتوانید هر چه بهتر از مودم های خریداری شده خود استفاده نمایید .

 عملکرد چراغ های مودم

 آشنایی با چراغ ‌های مودم و نمادها

آشنایی با چراغ ‌های مودم و نمادها کمک می کند تا با عملکرد چراغ های مودم و کارکرد هر چراغ مودم آشنا شوید . برخی از مودم ها دارای لیبل متنی در بالای چراغ ها هستند تا درک معنی آنها بهتر شود .

1. چراغ مخصوص پاور در مودم

یکی از اصلی ترین چراغ های مودم ، چراغ مخصوص پاور است . چراغ کوچک پاور ، در تمامی مودم های موجود در بازار وجود دارد . همان طور که از نام این چراغ مشخص است ، لامپ سبز رنگ خاموش و روشن بودن دستگاه را نشان می دهد .

این چراغ اغلب در سمت چپ قرار می گیرد و چراغ پاور باید در حالت عادی ثابت باشد . اگر چراغ پاور ، چشمک بزند یا روشن نشود ، به مرکز تعمیرات شبکه مراجعه نمایید .

2. چراغ ADSL

چراغ ADSL دومین چراغ روی مودم است که این چراغ از سمت چپ و پس از پاور قرار گرفته و نمایانگر وضعیت ADSL است . اگر این چراغ روشن باشد ، تمامی راه های ارتباطی میان شرکت ارائه دهنده ی اینترنت به درستی برقرار هست . اگر این چراغ روشن نشود ، بهتر است با اپراتور مرتبط با ADSL تماس حاصل فرمایید .

3. چراغ مخصوص internet مودم

چراغ مخصوص internet جزء چراغ‌ هایی است که نباید چشمک بزند . هنگامی که مودم را روشن کردید ، این چراغ در عرض چند ثانیه چشمک می زند و سپس به حالت عادی بر می گردد .

روشن بودن چراغ مخصوص اینترنت ، نشان می دهند که برقراری ارتباط با اپراتور به درستی صورت گرفته است . پس اگر چراغ روشن بود ، بدون شک این امکان برای شما وجود دارد که با استفاده از کابل LAN یا وای فای، از اینترنت استفاده کنید .

4. چراغ ویژه ی Wi-Fi یا Wireless

وضعیت وای فای مودم با استفاده از چراغ Wi-Fi یا Wireless قابل مشاهده است. این لامپ کوچک با روشن کردن مودم فورا شروع به چشمک زدن می کند و آمادگی مودم را برای استفاده از وای فای اعلام می کند. اما این چشمک زدن بدون روشن شدن چراغ اینترنت بی فایده خواهد بود. چرا که بدین شکل هیچ ارتباطی برقرار نخواهد شد. برای رفع اختلالات مرتبط با وضعیت این دو چراغ باید با اپراتور مربوطه تماس بگیرید.

5. چراغ WPS مودم

 این چراغ دارای قابلیت امنیتی می باشد .البته این امکان وجود دارد که چراغ WPS در برخی از مودم ها وجود نداشته باشد . در واقع WPS مخفف عبارت wifi protected setup است .

چراغ WPS برای محافظت از شبکه وای فای و امنیت سیستم کاربرد دارد . با فعال کردن استاندارد مربوط به WPS دیگر نیازی به وارد کردن رمز عبور در هر بار اتصال نخواهید بود .

6. چراغ های LAN مودم

پشت مودم یک دکمه با شکل یا اسم مودم وجود دارد که با استفاده از آن می توانید اتصال از طریق وای فای را قطع نمایید . سپس با وارد کردن کابل های LAN با خیالی راحت کامپیوتر یا لپ تاپ را به صورت مستقیم متصل کنید .

استفاده از این روش دارای مزیت هایی می باشد که مهم ترین آنها ؛ افزایش سرعت اینترنت است. چنین تصور کنید که شما از طریق وای فای لپ تاپ و هم چندین گوشی را به مودم وصل کرده اید . حالا اگر تعداد کاربران مودم کاهش پیدا کند ، قطعا سرعت اینترنت دریافتی افزایش می یابد .

چنانچه پس از اتصال کابل LAN این چراغ ها روشن نشود ، لازم است تا نسبت به تعمیر مودم اقدام کنید .

در حال حاضر برند های مختلفی اقدام به تولید مودم کرده اند که اکثر آنها از نماد ها و علائم سفارشی خودشان بهره می گیرند . این در صورتی است که در اغلب موارد ، نمادها و علائم دارای معانی مشابهی هستند .

روشن نشدن چراغ های مودم در اغلب موارد نشان دهنده غیرفعال بودن عملکرد یا قابلیت نماد مربوطه می باشند . در این راهنما متوجه شدیم که چراغ های مودم چه معنی می دهند و چه کاربردی دارند. امید است با مطالعه این مطلب ، اطلاعات کافی را در زمینه کاربرد چراغ های روی مودم به دست آورده باشید .

بیشتر