خانه » وبلاگ » انواع دوربین مداربسته آنالوگ و کارکرد هر کدام
آخرین بروز رسانی: 2ام شهریور, 1401

انواع دوربین مداربسته آنالوگ و کارکرد هر کدام

انواع دوربین مدار بسته آنالوگ کدامند؟

انواع دوربین مداربسته آنالوگ کدامند؟ از نظر ظاهر و تکنولوژی چه تفاوت‌هایی باهم دارند؟ با مرور کردن تاریخچه دوربین‌های مداربسته متوجه می‌شویم که دوربین‌های آنالوگ، به عنوان اولین دوربین‌های مداربسته HD بودند که بسیار شهرت داشتند.

با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی این دوربین‌ها جای خود را با دوربین‌های کواکسیال و شبکه دادند. به طوری که برخی از افراد دوربین مداربسته آنالوگ را با عنوان منسوخ شده در جهان می‌شناسند.

 انواع دوربین مداربسته آنالوگ کدامند؟

پیش از آنکه به معرفی انواع دوربین مداربسته آنالوگ از نظر تکنولوژی و عملکرد بپردازیم. به سراغ معرفی جزئی سیستمات امنیتی آنالوگ می‌پردازیم تا آشنایی اندکی با آنها داشته باشید.به زبان ساده دوربین‌های مداربسته آنالوگ وظیفه انتقال داده‌ها به صورت آنالوگ درون دستگاه‌های ذخیره ساز را دارند.

حال اگر شما قصد داشته باشید تصاویر ضبط شده را مشاهده کنید؛ باید از یک مبدل استفاده کنید. این دستگاه ذخیره ساز با نام دی وی آر شناخته می‌شود. این دی وی آر وظیفه دارد داده‌های دریافت شده را طی یک عملیات ویژه نشان دهد. استاندارد ذخیره سازی تصاویر در دستگاه DVR ,به صورت PAL و NTSC هستند.

انواع دوربین مداربسته آنالوگ دریافت و ارسال تصاویر و ویدئو‌ها را در بستر کواکسیال انجام می‌دهند. از ساده‌ترین دستگاه مداربسته تولید شده و مقرون به صرفه به شمار می‌رود که از شرایط خوبی بهره‌مند است.

فهرست عناوین مورد مطالعه :

۱. انواع دوربین مداربسته آنالوگ چیست ؟
۲. انواع دوربین مداربسته آنالوگ از نظر تکنولوژی
۳. تفاوت دوربین مداربسته آنالوگ با دیجیتال

 انواع دوربین مدار بسته آنالوگ چیست؟

دوربین‌های مداربسته آنالوگ در انواع مختلفی طراحی و تولید شده‌اند. در این بخش به معرفی هر کدام از آنها میپردازیم:

دوربین مداربسته آنالوگ دام گنبدی:

دوربین‌هایی که با اصطلاح دام گنبدی شناخته می‌شوند قابلیت نصب بر روی سقف را دارند. همچنین علاوه بر زیبایی چشمگیر، دارای نصب بسیار راحت و آسان هستند. این مدل از دوربین‌های آنالوگ برای محیط‌های تجاری، اداری و ساختمان‌ها مناسب است.

به تازگی برای برخی از دوربین‌های مداربسته آنالوگ دام گنبدی از کاور استفاده می‌کنند. استفاده از این کاورهای خاص سبب شده تا میزان خرابی در اثر رطوبت و ضربه به حداقل ممکن برسد. البته ممکن است در چنین شرایطی میزان مقاومت دوربین مداربسته بررسی شده باشد.

هم اکنون انواع دوربین مداربسته آنالوگ هایک ویژن، هایلوک، داهوا و دوربین مداربسته تیاندی دارای قابلیت IP67 هستند. با وجود چنین قابلیتی دیگر نگرانی‌ها در خصوص آب، رطوبت و گرد و غبار به صفر می‌رسد. دوربین‌های مداربسته دام گنبدی در سقف یا کنج دیوار نصب می‌شوند. زیرا این دوربین‌ها بخاطر طراحی خاصی که دارند در این زوایا بهترین دید را خواهند داشت.

دوربین مداربسته آنالوگ اسپید دام (PTZ):

طراحی استفاده شده در دوربین‌های اسپید دام یا PTZ به صورت چرخشی افقی و عمودی است. به طوری که با حرکت چرخش افقی به اندازه ۳۶۰ درجه میچرخند. در مقابل برای حرکت چرخشی عمودی به اندازه ۹۰ درجه قابلیت چرخش دارند. از مهم‌ترین قابلیت‌های این دوربین، داشتن قابلیت کنترل و زوم سوژه‌ها است.

دوربین آنالوگ بولت، از انواع دوربین مداربسته آنالوگ:

دوربین‌های مداربسته آنالوگ از نوع بولت، ظاهری به شکل مکعب مستطیل یا استوانه‌ای دارند. این دوربین‌ها هم برای محیط‌های داخلی و هم برای محیط‌های خارجی استفاده می‌شود. اما در اغلب موارد برای محیط‌های بیرونی توصیه می‌شوند.

این دوربین‌ها برای نصب روی دیوار تهیه و تولید شده‌اند. از طرفی به علت قرار گرفتن در مقابل گرد و غبار، باران و رطوبت مقاومت بیشتری بر روی بدنه دارند. در اکثر مواقع جنس بدنه دوربین بالت یا همان بولت از فلز است.

با تولید شدن انواع دوربین مداربسته آنالوگ بولت متوجه تفاوت آنها از نظر مقاومت در برابر رطوبت و غبار می‌شویم. داشتن پایه در این دوربین‌ها یک نقطه ضعف در برابر دزدیده شدن محسوب می‌شود. برای پیشگیری از چنین عملی بهتر است آن را در ارتفاع و دور از دسترس نصب شوند.

انواع دوربین مدار بسته آنالوگ از نظر تکنولوژی

همانطور که پیش از این درباره تفاوت طاهری این دوربین‌ها صحبت کردیم حالا به معرفی از لحاظ تکنولوژی خواهیم پرداخت. به طور کلی دوربین‌های مداربسته آنالوگ در ۵ دسته قرار می‌گیرند که شامل:

۱. دوربین مداربسته آنالوگ با رزولوشن تصاویر باز (TVL) :

این مدل به عنوان اولین تکنولوژی دوربین مدار بسته به حساب می آید. در واقع هنگام ساخت این دوربین از ابتدایی ترین تکنولوژی بهره برده‌اند. همچنین سیگنال‌های تصویری دوربین‌های آنالوگ TVL با استفاده از کابل‌های کواکسیال منتقل می‌شود.

این دوربین ها دارای رزولوشن در حداقل ترین حالت ممکن هستند؛ که در دسته بندی دوربین‌های امروزی قرار می‌گیرند. دوربین های آنالوگ نسل اول با رزولوشن ۷۰۰TVL معادل ۰.۵ مگاپیکسل با عنوان داشتن بالاترین کیفیت در بازار شناخته می‌شوند. منظور از عبارت TVL همان TV LINE یا خطوط افقی تشکیل دهنده است.

۲. دوربین AHD از انواع دوربین مداربسته آنالوگ :

در واقع این دوربین ها جزو نسل جدیدی از دوربین های مداربسته آنالوگ به حساب می‌آیند. عبارت AHD مخفف Analoge High Definition هست؛ که به معنی آنالوگ بودن با رزولوشن بالا است. به طوری که می‌توان گفت این تکنولوژی به کار گرفته شده، توانایی پوشش دادن بزرگ‌ترین ضعف سیستمات امنیتی را دارد.

نحوه عملکرد دوربین AHD تقریباً مشابه نوع قدیمی آنالوگ خود است. بارزترین تفاوت این دوربین با نسل قدیمی نحوه کد گذاری آن است. این کد گذاری سبب می‌شود تا تصاویر ضبط شده با رزولوشن بیشتر و بالاتر به DVR منتقل شود. در DVR انواع دوربین مداربسته آنالوگ، کد تصاویر ضبط شده مجدداً خوانده می شود.

بدین ترتیب تصاویر به کیفیت آنالوگ تبدیل شده و بر روی مانیتور مشاهده می‌شود. ارائه دادن کیفیت FULL HD با قیمت مناسب سبب شده تا این تکنولوژی مخاطب را به خود جذب کند. به همین خاطر جزو رقیبان دوربین‌های مداربسته تحت شبکه به شمار می‌روند. در واقع ابداع کننده تکنولوژی AHD، کمپانی NEXT CHIP است.

این کمپانی از تکنولوژی انحصاری داهوا الهام گرفته است که منجر به ساخت تکنولوژی AHD شد. ورود ابتدایی این کمپانی به بازار، با رزولوشن ۱MP بود. در اثر رقابت‌های ایجاد شده با رزولوشن های ۲MP، ۳MP، ۴MP و به تازگی با ۵MP نیز عرضه شده است. از جمله مزایای سیستم‌های AHD داشتن توانایی انتقال تصاویر است. این انتقال از طریق کابل‌های کواکسیال به متراژ ۴۰۰ الی ۵۰۰ متر رخ می‌دهد.

۳. دوربین HD_CVI از انواع دوربین مداربسته آنالوگ :

تکنولوژی HD_CVI در دوربین‌های مداربسته آنالوگ مخفف عبارت High Definition Composite Video Interface هستند. تکنولوژی HD_CVI تا حدود بسیار بالایی از نظر سیگنال رمز گذاری و دریافت مشابه با رقیب خود یعنی AHD است. اصلی‌ترین تفاوت آن در نوع کد گذاری است؛ که به صورت انحصاری در اختیار شرکت DAHUA می‌باشد.

پس دیگر برای دوربین‌ها مداربسته آنالوگ ممکن نیست تا از تکنولوژی‌های AHD–TVL–SDL در سیستم استفاده کنند. به تازگی انواع دوربین مداربسته آنالوگ داهوا طوری طراحی شده‌اند که بتوانند با تمام سیستم‌های موجود در بازار سازگار باشند.

فراهم کردن قابلیت انتقال تصویر، صدا، دیتا به شکل هم زمان بر روی کابل کواکسیال از مزیت‌های شرکت داهوا است. داهوا توانسته دوربین مداربسته با رزولوشن ۴ مگاپیکسل و شاید در آینده رزولوشن ۴ یا ۸ مگاپیکسل را ارائه دهد. فروشگاه اینترنتی رادیس بیشتر تکنولوژی AHD را به خاطر کیفیت و قیمت مناسبش نسبت به CVI و TVI معرفی می‌نماید.

۴. دوربین‌های آنالوگ با تکنولوژی HD_TVI :

عبارت High Definition Transport Video Interface به کلمه HD_TVI مخفف شده است. این دوربین مداربسته آنالوگ از لحاظ سبک تکنولوژی و نوع طراحی مشابه با سری‌های AHD و CVI می‌باشد. در واقع شرکت‌هایی که به دنبال تمایز از سایر شرکت‌ها هنگام فروش محصولات خود بودند این سیگنال‌ها را انتخاب کردند.

شرکت هایک ویژن چین و کمپانی TVT از شرکت‌های پیشتاز در تولید انواع دوربین مداربسته آنالوگ هستند. این سیستم ها بر روی سیگنال‌های تصاویر کد گذاری می‌کنند. سپس آنرا بر روی سیستم DVR دِکد میکنند. با دِکد کردن تصاویر ضبط شده با رزولوشن بالا در مسافت های زیاد ارسال می‌شود.

هایک ویژن کمپانی‌‌ است که به تازگی موفق شده تصاویر را با کیفیت ۵ مگاپیکسل و تکنولوژی HD_TVI ارائه دهد. ولتاژ مصرف شده در دوربین‌های این شرکت توسط کابل های کواکسیال در دوربین های جدید رخ می‌دهد. به طوری که شما می‌توانید تصاویر، ولتاژ و برق مصرفی دوربین را با کابل کواکسیال انتقال دهید. در چنین مواقعی از عبارت Power Over Coax که مخفف POC است؛ استفاده می‌شود.

۵. دوربین مداربسته آنالوگ HD_SDL :

انواع دوربین مداربسته آنالوگ HD_CDL مخفف عبارت High Definition Serial Digital Interface هستند. قدیمی ترین سیستم انتقال تصاویر که می‌توان از آن در سال‌های ۱۹۹۸ یاد کرد همین تکنولوژی است.

این تکنولوژی به خاطر هزینه‌های بالا هنگام تولید و نداشتن شرکت‌های تولید کننده از صنعت امنیت کنار گذاشته شد. چرا که با کمبود تقاضا از سمت مصرف کننده، نتوانست جایگاه خود را حفظ کند.

از جمله ضعف‌های دیگر تکنولوژی HD_SDL انتقال ندادن تصاویر در مسافت‌های بیشتر از ۱۰۰ متر بود. سیگنال و تکنولوژی انتقال تصویر در این سیستم، تقریباً مشابه با سیستم‌های IP است. اما به خاطر بستری که برای انتقال دادن تصاویر دارد، در دسته بندی انواع دوربین مداربسته آنالوگ قرار میگیرد.

انواع دوربین مداربسته آنالوگ از نظر تکنولوژی

 تفاوت دوربین مداربسته آنالوگ با دیجیتال

شاید شما از آن دسته افرادی هستید که دوربین‌های دیجیتال را به آنالوگ ترجیح می‌دهید. مهم‌ترین تفاوت‌هایی که بین دوربین مداربسته آنالوگ و دیجیتال وجود دارد قیمت آن است. مسلما قیمت یکی از عامل‌های تعیین کننده قابلیت و ویژگی‌های دوربین مداربسته است.

از تفاوت‌های دیگر بین این دو سیستم امنیتی، میزان کیفیت آنها می‌باشد. دوربین‌های مداربسته دیجیتال کیفیت بسیار بالاتری نسبت به آنالوگ دارند. دوربین‌های مداربسته آنالوگ حتی اگر بهترین نوع آنها با تکنولوژی بالا انتخاب شوند کیفیت بالایی نخواهند داشت.

پس دوربین‌های آنالوگ از نظر کیفیت ضعیف‌تر از دوربین‌های دیجیتال هستند. پس تصاویر ذخیره شده در دوربین‌های دیجیتال وضوح چشم‌گیری دارند.دوربین‌های مداربسته آنالوگ هم از نظر ظاهر و هم از نظر تکنولوژی دارای انواع مختلفی هستند.

از طرفی تولید محصولات جدید توسط سازندگان سیستم امنیتی سبب شده تا احتمال وقوع جرائم کاهش یابد. امیدوار هستیم با مطالعه این مقاله از رادیس متوجه تفاوت میان دوربین‌های آنالوگ شده باشید. تا بتوانید یک انتخاب درست متناسب با نوع نیاز خود داشته باشید.

اینستاگرام رادیس را دنبال کنید.