خانه » وبلاگ » دستگاه VCR و کاربرد آن در دوربین مداربسته
آخرین بروز رسانی: 14ام اسفند, 1402

دستگاه VCR و کاربرد آن در دوربین مداربسته

دستگاه VCR چیست؟ نحوه کارکرد دستگاه VCR چگونه است؟  سوالاتی از این قبیل که قصد داریم در این نوشتار به آنها پاسخ دهیم. همانطور که میدانید تکنولوژی با سرعت بسیار بالایی در حال پیشرفت است. به طوری که توسعه در دنیای فناوری سبب شده تا به مرور زمان نمونه‌های بهینه و با کیفیتی وارد بازار شوند.

از طرفی برای ضبط، پردازش و بازبینی محتوای دوربین به دستگاهی نیاز خواهیم داشت که توانایی ضبط تصاویر را داشته باشد. یکی از سیستم‌هایی که در صنعت دوربین مداربسته کاربرد دارد دستگاه VCR است.

دستگاه VCR و کاربرد آن در دوربین مداربسته
این دستگاه بر پایه‌ آنالوگ ساخته شده است که روی کاست به ضبط صوت و تصاویر می‌پردازد. جالب است بدانید که سیستم معرفی شده تا دهه 1990 میلادی به عنوان حاکم بازار صوتی تصویری شناخته میشد.

VCR که مخفف Video Cassette Recorder است به عنوان ضبط کننده ابتدایی در سیستم‌های امنیتی معرفی شد. این ضبط کنندهای VCR برای اینکه بتوانند تصاویر را در دوربین‌های مداربسته به درستی ضبط کنند. از نوارهای کاست یا VHS استفاده میکنند. اما به مرور زمان با پیشرفت چشمگیر فناوری و رفع نواقص دستگاه VCR کم کم از رده خارج شد.

دستگاه‌های VCR به خاطر محدودیت‌هایی که داشتند با گذشت زمان جای خود را به دستگاه‌های ضبط امروزی دادند. در این مقاله از مجله رادیس قصد داریم تا شما را با ویژگی‌های VCR آشنا کنیم. تا متوجه کاربرد VCR در سیستم مداربسته بشوید. پس برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد مزایا و معایب دستگاه VCR همراه ما باشید.

 دستگاه VCR چیست؟

در سال 1970 دستگاه‌هایی تولید شدند که آن‌ها را با نام VCR می‌خواندند. ظهور VCRها باعث شد تا بزرگترین تحول در صنعت دوربین مداربسته ایجاد شود. در واقع ضبط کننده کاست ویدیویی (VCR) یک دستگاه الکترومکانیکی می‌باشد توانایی ضبط و پخش اطلاعات صوتی و تصویری را دارد.

بیشترین استفاده از آن، هنگام پخش و ضبط برنامه‌های تلویزیونی و نمایش دیده می‌شود. دستگاه VCR می‌تواند به طور مستقیم هر آنچه که از تلویزیون پخش می‌شود را ضبط نماید. جالب است بدانید که طراحی VCRها مربوط به دهه 1960 بود. که تقریبا در سال 1970 در دسترس اغلب افراد قرار گرفتند.

در چنین مواقعی است که تصاویر دوربین بر روی فیلم‌های ویدئویی و یا VHS ذخیره میشدند. VCR مخفف عبارت video cassette recorder است. که به عنوان ابتدایی آرین سیستم‌ها برای ضبط تصاویر و ویدیوها شناخته می‌شد.

با مطالعه تاریخچه دوربین‌های مداربسته متوجه کابرد و کارایی این سیستم ابتدایی خواهید شد. جالب است بدانید تقریبا تا دهه 1990، دستگاه VCR تنها دستگاهی بود که برای ثبت و ضبط تصاویر استفاده میشد. با وجود این شرایط این دستگاه با مشکلاتی همراه بود که باعث شد با گذر زمان مشتری‌های خود را از دست بدهد.

اگر نگه داشتن فیلم‌ها برای مصرف کنندگان امری ضروری میشد به دلیل محدودیت ضبط، نوارهای VHS به مرور زیاد میشدند. افزایش تعداد نوارهای VHS سبب اشغال فضای زیاد شده و شرایط نگهداری را دشوار می‌کند.

همین قضیه باعث میشود تا این دستگاه‌ها با گذشت زمان طرفداران خود را از دست بدهند. در سال‌ها و دهه‌های بعدی، سیستم‌های جدیدی روی کار آمدند که نتیجه شناسایی مشکلات دستگاه VCR بود. دستگاه‌های جدید توانستند تا حدودی جایگاه VCR را پر کنند. در نتیجه با ظهور سیستم‌های جدید، امروزه شاهد DVR بر پایه ضبط دیجیتال و NVR بر پایه شبکه هستیم.

کاربرد VCR در سیستم مداربسته

تا اینجا دانستید که VCR چیست؟ اما اصلی‌ترین کابردی که دارد چیست؟ طراحی و تولید این دستگاه‌های ضبط، باعث شد تا ضبط تصاویر به مراتب راحت تر از گذشته انجام شود. البته با گذشت زمان این فناوری به سرعت تکمیل شد و قسمت اجرای سازنده آن به طور چشمگیری کاهش یافت.

 با وجود شرایط پیش آمده و ارزان شدن این تجهیزات، این محصول در دسترس عموم مردم قرار گرفت. امروزه دو مدل از فناوری دستگاه VCR در حال استفاده می‌باشد. که در میان مردم با نام‌های VHS (سیستم ویدیویی خانگی) و Betamax شناخته می‌شوند.

البته همانطور که گفتیم بازپخش تصاویر در این دستگاه ممکن است. نتیجه مصرف کنندگان می‌توانند در هر زمان به تصاویر ضبط شده توسط دوربین دسترسی داشته باشند. مسلما با این تفاسیر تا حدودی دانستید که این دستگاه چه کاربردی دارد.

سیستم VCR توانایی ضبط و پخش VCR اطلاعات تصویری را دارد. البته این اقدام با فناوری آنالوگ بر روی نوار ویدیویی الکترومغناطیسی انجام می‌شود.

برای اینکه به تاریخچه لنز دوربین‌های مداربسته دسترسی داشته باشیم باید یک منبع ذخیره داشته باشیم. که سیستم VCR به عنوان یک وتسطه بین تصویر و حافظه ذخیره سازی می‌یاشد.

در سال‌های اولیه که دوربین‌های مداربسته تولید شده بودند دستگاه VCR به منظور ضبط کردن استفاده می‌کردند. یعنی رفت و آمدهای افراد در محل نصب دوربین به درستی ضبط و شناسایی میشد. با وجود این امکانات مصرف کنندگان متوجه هر گونه سرقت، خواهد شد.

با پیشرفت کردن فناوری تکنولوژی، ابزارهای الکترونیکی جدیدی طراحی و تولید شدند. دستگاه DVR (Digital Video Recorder) یکی از این ابزارهای الکترونیکی است که به عنوان محبوب‌ترین دستگاه‌های ضبط برای سیستم‌های آنالوگ قدیمی شناخته میشد

. دستگاه DVR، فیلم‌های ضبط شده از دوربین مدار بسته را به صورت آنالوگ دریافت می‌کند. در نهایت این فیلم‌ها به شکل دیجیتالی ذخیره می‌شدند. این دو دستگاه در مرحله ضبط کردن تفاوت دارند.

نحوه کارکرد دستگاه VCR

 معایب دستگاه VCR

تا به اینجا متوجه شدید که VCR چیست و چگونه کار میکند. حالا باید به بررسی معایب این دستگاه بپردازیم. بدون شک با روی کار آمدن هر سیستمی قسمتی از کارهای کاربران ساده و سریعتر خواهد شد.

البته احتمال دارد که وجود برخی نقص‌ها و مشکلات سبب شود که دستگاه یا سیستم عمر زیادی نداشته باشد. البته تلاش در زمینه بهبود و پیشرفت عملکرد دستگاه‌ها باعث به وجود آمدن فناوری‌های جدید می‌شود. پس استفاده از سیستم VCR نیز دارای معایب و مشکلاتی است که با پیشرفت تکنولوژی تا حدودی ایرادهای آن رفع شده است.

معایب سیستم VCR عبارتند از :

1. CVR های رایج قادر هستند تنها ۶ ساعت تصاویر نمایش داده شده را ضبط کنند. البته ناگفته نماند که VCRهای برنامه پذیر با ضبط در چند نوار به صورت پشت سر هم میتواند این موضوع را حل کند.

لازم به ذکر است همچنان ظرفیتی که قادر بود تصاویر و فیلم‌ها را ضبط کند بسیار محدود بود. پس کوتاه بودن مدت زمان ضبط در دوربین مداربسته به عنوان اولین ضعف دستگاه VCR شناسایی میشد.

2. عمر مفیدی که نوارهای ویدئویی دارد به عنوان یک نقطه ضعف در این دستگاه‌ حساب می‌شود. یعنی بعد از چندین بار ضبط و پاک کردن دیگر قابلیت استفاده نخواهند داشت.

3. نگه داشتن نوارهای ویدئویی ضبط شده فضای بسیار زیادی میطلبند. مخصوصاً اگر نگهداری از نوارهای ضبط شده در بلند مدت امری واجب و ضروری باشد. هنگامی که هر کدام از این نوارها پر بشوند، باید با نوار قبلی را با یک نوار جدید تعویض کنید.

این اقدام، شما را مجبور خواهد کرد که برای حفظ کردن تمام اطلاعات، فضای زیادی را برای نگهداری از کاست ها در نظر بگیرید. اغلب اوقات فراهم کردن این شرایط امکان پذیر نخواهد بود.

4. ضعف دیگری که با استفاده از دستگاه VCR متوجه خواهید شد آسیب پذیری نوارهای ویدئویی است. این نوار‌ها به میدان مغناطیسی بسیار حساس می‌باشند. یعنی اگر میدان مغناطیسی قرار بگیرند به ناگهان تمام اطلاعات آنها از بین خواهد رفت.

متوجه شدیم که دستگاه‌های VCR به عنوان یکی از سیستم‌های قدیمی برای ضبط کردن تصاویر و فیلم‌ها هستند. در گذشته از این سیستم‌ها بیشتر برای ضبط برنامه‌های پخش زنده تلویزیون و فیلم استفاده می‌کردند.

البته لازم است بدانید که این سیستم ضبط، دیگر همانند سال‌های اولیه تولید، کارایی انچنانی ندارد. به طوری که جای خود را به سیستم‌های جدیدتری مثل NVR داده است. چرا که دستگاه‌های جدید مشکلات و محدودیت‌های VCR قدیمی را ندارند. بنابراین به ندرت از این سیستم‌های قدیمی برای دوربین‌های مداربسته جدید استفاده می‌کنند.

امیدوار هستیم با مطالعه این نوشته از انواع دستگاه VCR و نحوه استفاده از آنها اشنا شده باشید. ما در مجموعه رادیس در تلاش هستیم تا بتوانیم به بهترین نحو، سبب افزایش اطلاعات شما عزیزان شویم.

اینستاگرام رادیس را دنبال کنید.