خانه » وبلاگ » علت پرش تصویر دوربین مداربسته
آخرین بروز رسانی: 21ام خرداد, 1401

علت پرش تصویر دوربین مداربسته

علت پرش دوربین مداربسته به عوامل مختلفی بستگی دارد  که در اینجا قصد داریم تا به بررسی آن ها بپردازیم. گاهی اوقات در بررسی تصاویر ضبط شده دوربین های مداربسته با برخی از تصاویر تار یا تکه تکه شده رو به رو می شویم. این مشکل در دوربین مداربسته آنالوگ و تحت وب شایع بوده و در کیفیت تصویر ثبت شده تاثیر نامطلوبی می گذارد. در واقع به این صورت تشخیص چهره اشخاص یا پلاک خودرو ها سخت شده و ویدیو ضبط شده عملاً ناکارآمد خواهد بود. همچنین برای رفع مشکل پرش تصویر دوربین مداربسته راهکارهایی ارائه خواهیم کرد که مطمئناً با استفاده از آن ها می توانید این مشکل را رفع کرده و از ایجاد دوباره آن جلوگیری کنید. بنابراین پیشنهاد می ‌دهیم تا حتماً در ادامه این مطلب همراه ما باشید.

علت پرش دوربین مداربسته آنالوگ

اگر مشکل پرش دوربین مداربسته آنالوگ نرم افزاری باشد می توان با آپدیت نرم افزار آن را حل کرد؛ اما به طور معمول این مشکل سخت افزاری است. با توجه به این که در سیستم های نظارت تصویری آنالوگ احتیاج به کابل کشی وجود دارد احتمال پرش تصویر دوربین مداربسته خیلی زیاد است. در واقع در دوربین های مداربسته آنالوگ این مشکل بیشتر سخت افزاری بوده و ممکن است به کابل ارتباطی یا همان کابل کواکسیال مرتبط باشد.

در صورتی که فاصله دوربین نسبت منبع تغذیه طولانی شود و یا دوربین در آسانسور نصب گردد دلایل مختلفی باعث آسیب به کابل می ‌شود که از این موارد می ‌توان به حرکت کابل در آسانسور اشاره نمود. بنابراین در ابتدا بهتر است کابل های ارتباطی را بررسی کرده و در صورت وجود آسیب آن ها را تعویض کنید. البته سایر قطعات از جمله کانکتورهای کابل یا همان BNS ها نیز آسیب پذیرند و می ‌توانند علت پرش تصویر دوربین مداربسته آنالوگ باشند.

علت پرش تصویر دوربین مداربسته

اما پرش دوربین مداربسته آنالوگ یا توربو HD در هنگام تاریکی دلیل دیگری دارد و به منبع تغذیه دوربین مربوط می ‌شود. در واقع در هنگام تاریکی هوا، دوربین به جریان ورودی بالاتری برای ثبت تصاویر نیاز دارد و این مسئله باعث افت ولتاژ در مسیر منبع تغذیه تا دوربین می شود. به این ترتیب دوربین خاموش شده و افت ولتاژ جبران خواهد شد. سپس مجدداً دوربین روشن شده و پس از مدت زمان کوتاهی خاموش می شود. خاموش و روشن شدن پشت سر هم دوربین که تا روشنایی هوا ادامه پیدا می کند باعث ایجاد مشکلات تصویر در دوربین مداربسته شده که برای رفع آن می توان منبع تغذیه را نزدیک تر به دوربین ها نصب کرده و یا منبع تغذیه را تعویض کرد.

علت پرش دوربین مداربسته دیجیتال

پرش دوربین مداربسته دیجیتال به عوامل مختلفی مربوط می شود و بدون کارشناسی و بررسی دوربین ها نمی توان به عیب ‌یابی پرداخت. اما به طور معمول یا تصویر دوربین کاملاً قطع شده و یا قطعی هایی در بازه های زمانی کوتاه اتفاق افتاده و باعث پرش تصویر می شود. به طور کل این مشکل می ‌تواند نرم افزاری و یا سخت افزاری باشد؛ در واقع در بسیاری از موارد این مشکل مربوط به کمبود پهنای باند شبکه و پهنای باند ورودی رکوردر است که باعث قطع تصویر می شود.

همچنین در صورتی که تعداد دوربین ها زیاد باشد احتمال تداخل IP ها وجود دارد. همان طور که می ‌دانید آی پی، آدرس یا کد شناسایی هر دوربین است و در صورتی که آی پی یکی از دوربین ها توسط سیستم شناسایی نشود احتمال خاموش شدن دوربین و یا پرش دوربین مداربسته وجود خواهد داشت. در کنار این موارد مشکلات سخت افزاری از جمله آسیب دیدن منبع تغذیه، کابل شبکه، مانیتور یا نمایشگر، سوئیچ شبکه، عدم همخوانی دوربین با دستگاه NVR و مشکل در پردازنده دوربین نیز می‌ تواند علت پرش تصویر دوربین مداربسته باشد. بنابراین مانند دوربین ‌های آنالوگ بهتر است ابتدا قطعات سخت افزاری را بررسی کنید و در صورتی که مشکلی در آن ها وجود نداشت حتماً از کارشناسان و تکنسین های مجرب کمک بگیرید.

بررسی عوامل محیطی در پرش دوربین مداربسته

به نظر شما چرا تصویر دوربین مداربسته پرش دارد؟ این اتفاق مربوط به مشکلات سخت افزاری و نرم افزاری دوربین است یا عدم سازگاری قطعات به کار رفته باعث پرش تصویر شده اند؟ گاهی مواقع هیچ کدام از موارد ذکر شده دخالتی نداشته و تمامی مشکلات پرش دوربین مداربسته به عوامل محیطی مربوط می ‌شود! در ادامه به بررسی برخی از این موارد می پردازیم:

کثیف شدن لنز دوربین

کیفیت پایین برخی از دوربین های مداربسته باعث می‌ شود تا رطوبت و گرد و خاک به راحتی وارد دوربین شوند. به این ترتیب علاوه بر سطح خارجی دوربین سنسور تصویر آن نیز کثیف شده و تصاویر تار می شوند. بنابراین لازم است تا هر چند وقت یک بار سطح روی دوربین را تمیز کرده و سپس لنز دوربین را از برد آن جدا نمایید و با استفاده از الکل پاک کنید.

تابش مستقیم نور خورشید

در چنین مواردی ساده‌ ترین راهکار جا به جایی دوربین و نصب آن در مکانی است که نور خورشید مستقیماً نمی تابد. اما در بسیاری از موارد نمی توان دوربین را جا به جا نمود، بنابراین اگر نور مستقیماً به دوربین می تابد فرکانس دوربین را با فرکانس نور در حال تابش تنظیم کنید و از کاوری شفاف برای آن استفاده نمایید. همچنین با وجود آلودگی هوا احتمال تابش مستقیم مادون قرمز به دوربین وجود دارد که باعث تار شدن تصویر می شود.

وزش باد شدید

اگر دوربین مداربسته در هوای آزاد نصب شده باشد وزش شدید باد، طوفان، رعد و برق و… می‌ تواند دلیلی برای پرش دوربین مداربسته باشد. بنابراین اگر تنها در زمان خرابی آب و هوا این مشکل ایجاد شد مطمئناً علت دیگری برای پرش یا قطعی تصویر وجود ندارد.

پرش تصویر دوربین مداربسته در شب

دوربین هایی که دارای قابلیت دید در شب هستند مجهز به سیستم مادون قرمز می باشند که در هنگام تاریکی فعال شده و تصاویر اشیا و افراد را با کیفیت مناسب ثبت می کند. حال اگر چراغ برقی نزدیک به دوربین وجود داشته باشد نور آن باعث می ‌شود تا در عملکرد سیستم مادون قرمز اختلال ایجاد شده و در نهایت باعث تاری تصویر شود. علاوه بر میدان نوری وجود میدان مغناطیسی در نزدیکی دوربین مداربسته نیز باعث ایجاد چنین مشکلاتی خواهد شد.

 نوسان ولتاژ

زمانی که ولتاژ ورودی به دوربین مداربسته پایین است یا به اصلاح جریان دارای نوسان باشد، تصویر در مانیتور دچار پرش یا فلیکر می شود.

مهمترین دلایل پرش دوربین مداربسته

مشکلات مانیتورینگ

اگر مانیتور مورد استفاده برای پخش تصاویر ثبت شده توسط دوربین های مداربسته بی کیفیت باشد باعث می شود که تصویر به صورت کلی قطع شده و مجدداً نمایش داده شود. بنابراین در صورتی که از کابل HDMI برای پخش تصاویر در مانیتور یا تلویزیون کمک می گیرید احتمال ایجاد مشکل پرش دوربین مداربسته را در نظر بگیرید. همچنین بهتر است تا حتماً کابل های ارتباطی مانیتور و دستگاه رکوردر DVR و NVR را بررسی نمایید.

بررسی فریم ریت دوربین

در صورتی که در هنگام حرکت و جابجایی سوژه به عکس برداری پردازید قسمت هایی از سوژه تار می شود. این مورد در دوربین های مداربسته نیز ایجاد مشکل می ‌کند. در واقع فریم ریت یا FPS به تعداد تصاویری که دوربین در هر ثانیه ثبت می کند گفته شده که با قرار دادن این فریم ها در کنار هم تصویر نهایی ساخته می شود. حال اگر فریم ریت دوربین پایین و سوژه متحرک باشد دوربین دچار جاماندگی شده و باعث پرش دوربین مداربسته می شود.

علت پرش تصویر دوربین مداربسته

تنظیم درست دوربین

برخی از دوربین های مداربسته دارای لنز متغیر هستند که قابلیت زوم یا بزرگ نمایی دارند. این قابلیت گاهی باعث می شود تا سنسور دوربین نتواند روی سوژه مورد نظر ثابت شده و فوکوس نامناسبی داشته باشد. در چنین شرایطی بهتر است تا لنز دوربین را ثابت کنید و مجدداً مشکل را بررسی نمایید. همینطور اگر عمق میدان به درستی تنظیم نشده باشد رزولوشن پایین آمده و تصاویر تار خواهند شد.

دلایل سخت افزاری پرش دوربین مداربسته

بررسی منبع تغذیه دوربین

در هنگام بررسی دلایل پرش تصویر دوربین مداربسته آنالوگ و دیجیتال اشاره کوتاهی به منبع تغذیه کردیم اما لازم است تا تاکید کنیم حتماً در صورت پرش دوربین مداربسته این مورد را بررسی نمایید و اگر قطعی از این قسمت بود منبع تغذیه را تعویض کنید.

بررسی ولتاژ ورودی

شما می توانید میزان ولتاژ ورودی که به دوربین مداربسته وارد می شود را در مشخصات آن روی جعبه یا روی خود دوربین بخوانید. در صورتی که این ولتاژ از ۹ ولت کمتر باشد تصاویر دارای کیفیت پایین می ‌شوند. همچنین گاهی مواقع ولتاژ نوسان دارد که باعث پرش تصویر خواهد شد.

بررسی کابل ها و دیگر اتصالات

گاهی اوقات مسیریابی کابل ها به درستی انجام نشده و یا حرارت بالای محیط یا دیگر موارد باعث آسیب رسیدن به کابل ها و فیش های BNC می شود. همچنین در صورتی که از قطعات و کابل های بی کیفیت استفاده کنید امکان پرش دوربین مداربسته وجود دارد. اما اگر دوربین تنها در هنگام تاریکی هوا پرش دارد احتمالاً مشکل از منبع تغذیه یا LED های مادون قرمز است. بنابراین پیشنهاد می دهیم که دوربین را در هنگام روشنایی و تاریکی بررسی کنید و قطعات مرتبط با آن را چک نمایید تا دلیل اصلی پرش تصویر را پیدا کنید. البته اگر مهارت کافی در این زمینه ندارید بهتر است تا از تکنسین های فعال در این حوزه کمک بگیرید. امیدوارم این مطلب مورد توجه تان قرار گرفته باشد. از همراهی تان سپاس گزاریم.

اقدامات مناسب برای رفع پرش تصویر دوربین مداربسته

کانکتورها و کابل ها را از نظر آسیب دیدگی بررسی کنید، به خصوص کابل های ویدئوی آنالوگ. مطمئن شوید که همه کابل ها به درستی، وصل شده اند

اگر دوربین شما از نوع آنالوگ است دوربین را  جدا کرده و بررسی کنید که آیا همچنان نویز در مانیتور خود مشاهده می کنید یا خیر. این معمولاً نشانه‌ای از تداخل در انتهای مانیتور است: منبع تغذیه و کابل‌های آن را بررسی کنید.

بررسی کنید که آیا قطع کردن سایر دوربین‌ها یا تجهیزات ویدیویی سطح نویز را کاهش می‌دهد یا خیر. تجهیزات آسیب دیده یا محافظ نامناسب می‌توانند با سایر دستگاه ها تداخل داشته باشند و باعث ایجاد پرش در تصویر شوند.

 

مرتبط